Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Kontakta Regissörsvillan Solna

 
Hitta hit

Möteslokaler nära Stockholm

Regissörsvillan Konferens & Restaurang ligger i en lummig filmhistorisk miljö i Filmstaden i Solna, norr om Stockholm, tio minuter från Stockholm City, nära till Arenastaden och Solna Business Park. Vår atmosfär präglas av Filmstaden och dess historia och våra möteslokaler är döpta efter kända personer som verkat här - Garbo, Bergman och Poppe, där var och en har sin inriktning.

Vi serverar frukost och lunch med fräscha råvaror med mycket grönt på tallriken samt eftermidagsfika med både hembakat och goda ostar. Viktigt att måltiderna ger energi och en bra matupplevelse.  Vi väljer klimatsmart mat, med närproducerat och ekologiskt så långt det går. 

Dessutom levererar vi personlig service för att göra er dagkonferens både effektiv och trivsam, och inte minst finns avskildheten från stadens brus. Här ges möjlighet till inspirerande möten som ger resultat för er konferensdag.

Våra konferenslokaler är rymliga, full tekniskt utrustade med internet via fiber och flexibla för såväl ledningsgruppen som kickoffen. Lokalerna passar bra för utbildningar på flera dagar, halvdagskonferens eller kanske ett frukostmöte med din projektgrupp. Byt kontor för en dag, miljöombyte ger ny energi och ökad kreativitet.

Självklart skräddarsyr vi din konferens utifrån dina behov. Vi kan även ordna aktiviteter som exempelvis guidat tur, föreläsning, matlagning, allt beroende på vad syftet är med ert möte. Våra konferenspriser baseras på tillgång och efterfrågan och beroende på veckodag samt månad.

Boka din nästa konferens på Regissörsvillan!

Offertförfrågan

Filmstaden Solna,
Ingmar Bergmans torg 1 (karta)
169 40 SOLNA
Telefon: +46 8-444 66 60
info@regissorsvillan.se

Vi älskar fester på Regissörsvillan!

Det finns mycket som är värt att fira här i livet och Regissörsvillan erbjuder en härlig plats att fira, mysigt och avskilt och med en filmhistorisk miljö. Sommarfest med företaget, födelsedagar, högtidsdagar, jubileumsfest, namngivningsfest, släktträffar, bröllop eller varför inte en god middag med bästa vännerna eller kollegorna. Här finns alla möjligheter att umgås och ha trevligt för en dag värt att minnas.

Historien om Regissörsvillan

I gamla Regissörspaviljongen, som nu är vår restaurang, hade filmregissörerna sina arbetsrum, det fanns även möjlighet till enskilda repetitioner. I Laboratoriehuset, vår konferensavdelning, framkallades och kopierades all film man spelade in på 1900-talet. Byggnaden uppfördes brand- och explosionssäkert eftersom dåtidens filmmaterial var mycket brandfarligt och högexplosivt. Under en arbetsdag kunde man bearbeta ca 25 000 meter film och härifrån distribuerades all film till biografer runtom i Sverige. Hela området stod klart 1920 och sedan har många kända skådespelare spelat in film här, Greta Garbo slog igenom, likaså Ingrid Bergman och Ingmar Bergman hade i många år sin arbetsplats i paviljongen. Bara för att nämna några.

Kontakta oss
 

Konst och Filmstadens historia förenas nu med konstutställningar i vår unika miljö, som fyller 100 år nästa år. Här har många kända profiler verkat under årens lopp. 

Vi vill skapa en arena för konstintresserade som ger inspiration och sprider glädje både för utställare och besökare. Konstutställningar hos oss kommer att återkomma ett antal gånger under året.

Sortiment

Vi erbjuder fina ostar från Svedjans mejeri från Kåge i Västerbotten. De vann nyligen silver med sin lagrade ost på SM i mathantverk.

Fina getostar från Kalixost, både till ostbrickan eller matlagning.

God chark som Stöcksjösalami, lufttorkad fläskkarré eller rensalami från Hansens charkuteri i Umeå, passar bra på charkbrickan.

Hjortronmarmelad eller havtornsmarmelad från Alterheden, Piteå, sätter guldkant till osten. Och inte minst vår egengjorda tomatmarmelad.

Vårt populära hembakade filmjölksbröd och fröknäcke finns att köpa.

Ett urval av fina Norrländska råvaror till ost & charkbricka eller som ett tillbehör till middagen. Vi hjälper dig gärna att välja ut dina favoriter.

Sortimentet kommer att variera beroende på årstid och tillgång. 

 

Boka middag med exklusivitet

Tänk att få ha hela Regissörsvillan ensamma för en kväll!

Är ni fler än 10 personer och bokar 3-rättersmiddag för 595 kr får ni under vardagar disponera restaurangen helt själva. Vi möblerar glest mellan gästerna för att man skall känna sig trygg.

Det gäller för nybokningar i maj/juni.

Middagsförfrågan

Välkomna med din beställning, välj datum därefter tid.
Uppge i bokning om allergi finns. Vi använder alltid laktosfria produkter.
Betalning sker vid avhämtning med kort/swish.

Beställ avhämtning
 

Perfekt aktivitet att avsluta konferensen med eller varför inte starta med en vinsmakning innan middagen, en garanterad stämningshöjare. Kombinera med goda svenska ostar och charktallrik.

Sommarfest!

Samla teamet som jobbat hemma under våren för en trevlig sommarfest där ni får Regissörsvillan helt för er själva en kväll! 

Vi ordnar mat och dryck med bordsservering utomhus under vår fina kastanj med gott om social yta med plats för ca 30 personer.  Önskar man middag serveras den inomhus med glest mellan sittplatser för 24 personer.

Kontakta oss så skräddarsyr vi er sommarfest!

Festförfrågan

Utställning 18 - 19 maj

Vår premiärhelg bjuder på verk av kände konstnären Peter Eugen som kombinerar akvarellmålning med popkonsten och den ryske konstnären Michael Shevarjov som blivit uppmärksammad för sina avbilder av svensk skärgård.

Vernissage lördag 18 maj kl 12.00-17.00 med konstnären Michael Shevarjov på plats. Vi bjuder på bubbel och snacks.

Uställningen sker i konferenslokalerna vid Ingmar Bergmans torg 1. Öppet lördag och söndag kl.12.00-17.00. 

Restaurangen har även öppet för en bit mat på lördagen.

VÄLKOMNA!

 

 

Fredagar på Villan - med start 17 januari

På fredagar har vi öppet till 19-tiden så du i lugn och ro hinner plocka ihop dina favoriter. Och för att även stanna för något gott i glaset och på en bit mat. En perfekt start på helgen!

Följ oss på Facebook, där finns våra evenemang.
Evenemang

Information om rutiner gällande Coronavirus

Vår prioritering är gästens och personalens hälsa och mående. Vi har redan strikta rutiner om hygien i köksarbete,vid servering och för konferensgäster, som följs nogsamt.

Avbokningar/ändringar

Vanliga avbokningsvillkor gäller enligt riktlinjer från Visita, vår branschorganisation. Dessa villkor finns på din skriftliga bokningsbekräftelse.

Sällskap/Servering

Vi har öppet enbart för bokade sällskap där man säkerställt med gästerna innan, att alla som kommer är friska. Sällskapet är ensam i sin konferensdel och vid måltider ser vi till att det är glest mellan borden om det finns fler gäster.
Vi har alltid bordservering. Samma rutiner gäller vid uteserveringen.

Säkerhetsrutiner

Vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer; att inte ta i hand och undvika situationer där man blir utsatt för nysningar, hostningar och liknande. Samt att man stannar hemma om man är sjuk eller om man tillhör en riskgrupp. Som gäst är man ansvarig att följa rekommendationer för att undvika smittspridning.

Vi uppmanar alla att hålla avstånd mellan varandra med minst en armslängd.

Vi har ökat användning av handsprit, som även finns tillgänglig för gästerna.

Vi uppmanar både personal och gäster att vara extra noga med handhygien.

Endast tallriksservering vid lunch och middag. Inga delade rätter.

Extra städning utförs dagligen. I konferensrummen spritas teknisk utrustning och övrigt material. 

Kontakta oss för mer information

Regissörsvillans goda mat som Take Away

Lunch
Nu kan vi erbjuda ett urval av våra populära lunchrätter för avhämtning med sallad, smör&bröd ingår. 
Hämta din lunch i Solna, gott och smidigt! Vill ni äta hos oss går det självklart bra, vi har öppet uteserveringen.

Lunch & Take Away för avhämtning:
Öppet fredag 29 maj

Tyvärr har vi tvingats till personalnedragningar därav mindre öppet under maj.

Mycket fördelaktiga villkor

Boka in konferens i augusti eller september innan 20 juni och få kostnadsfri avbokning senast 14 dagar innan konferensdagen, ordinarie villkor är 60 dagar.

Öppettider

Stängt på Valborgsmässoafton.

Telefonbokning för konferens samt grupper i restaurangen har öppet vardagar kl. 10.00-15.00, nås på (+46) 08 – 444 66 60. Vi svarar snabbt på info@regissorsvillan.se

Dagkonferens / arrangemang / event:
Tillgängligt måndag – söndag

Restaurang: Under maj kommer vi ha begränsade öppettider, främst öppet fredagar samt lördagar vid fint väder. Vi lägger ut öppettider på hemsidan.

Vi är numera kontantfria.

 

Kontakta oss för mer information

Hitta hit

Restaurangen har adressen Ingmar Bergmans torg 1, skall man till konferensavdelningen finns den i huset mittemot, vilket är skyltat.

Med bil
Filmstadens adress är Råsundavägen 150, sväng in på Greta Garbos väg och in i Filmstaden så har du Ingmar Bergmans torg till vänster.
Parkering finns både inne i Filmstaden och utanför längs Råsundavägen, brukar inte vara svårt att få plats, betalas via app eller biljettautomat i närheten.

T-bana
Åk tunnelbanans blå linje mot Akalla och gå av på station Näckrosen, uppgång Filmstaden. Efter spärrarna tar du trappan till höger om kiosken, sedan har du ca 75 meter till Regissörsvillan.

Buss
Med buss 515 från Odenplan eller Sundbybergs station – gå av vid hållplats Näckrosen. Busshållplatsen ligger ca 75 meter från Regissörsvillan, strax utanför Filmstadens grindar.

Tvärbana och pendeltåg
Närmaste pendeltågstation och tvärbana är Solna, där du fortsätter med t-bana eller buss.

Ljuvligt bröllop i romantisk omgivning

Med en romantisk atmosfär, nära innerstaden men ändå lantligt och lugnt, står Regissörsvillan och väntar på ert bröllop. Varför inte vigas under Kastanjeträdet och utbringa brudskålen på vårt lilla torg? Under bröllopsmiddagen kan ni koppla bort all planering och njuta av er stora dag i gott sällskap med nära och kära i en miljö med fascinerande historia från filmens värld. Vår restaurang rymmer 42 personer. 

Vill ni ha dans efter middagen finns festlokal att hyra mittemot.

Bröllopspaket från 1635 kr/pers för minst 30 personer, där man har tillgång till restaurangen från kl.17. Lokalhyra tillkommer om man önskar ha vigsel hos oss eller förlängd tid. 

Kontakta oss för mer information
 

Meny för avhämtning eller lunch hos oss - fredag 29 maj

Pastasallad med buffelmozzarella, cocktailtomater, mango & dressing– Veg
145 kr
Majskycklingfile, soltorkade tomater, rostad potatis & parmesan & timjansås
165 kr

Fakta

 

  • 3 konferensrum i olika storlekar, den största tar 45 personer i biosittning
  • Restaurangen har plats för 42 personer
  • Uteservering på torget sommartid
  • Bra kommunikationer med tunnelbanestationen Näckrosen 100 meter ifrån. 10 minuter från Stockholm Central. Gott om parkering (avgiftsbelagd)
  • Handikappvänligt
  • Regissörsvillan är privatägd
Regissörsvillan Solna

Norrländska delikatesser

Vi har plockat ut några av de finaste råvarorna från små lokala producenter i Norrland, där hantverket likväl som kvaliten är av högsta vikt. Vi vill värna om produkter som kommer från skogen och sjöarna med typiska norrländska smaker. Och det är dessutom våra hemtrakter.

Vi vill ta en bit av Norrland till Solna!

Lunch & Take Away fredagar

Ät lunch hos oss eller ta med, gott och smidigt!

Beställ avhämtning

Exklusiv möteslokal

Boka Garbo och få exklusivitet att ha en egen konferensdel samt även ensamma vid lunch i restaurangen.

Här kan du samla kollegorna för ert avdelningsmöte, ledningsmötet eller utbildningsdag. En ljus och mysig lokal med lugnet utanför.
Starta dagen tillsammans med frukost i hemtrevliga bondköket som blir en inspirerande början.

I Garbo finns takmonterad LCD-projektor, gratis WIFI, ljudanläggning, glasskrivtavla över en hel vägg samt ytterligare en på en sidovägg. Block, pennor samt övriga kontorstillbehör ingår i konferenspaketet.

Läs mera

Lunch i Solna

Affärsluncher återkommer längre fram.

Affärsluncher på Regissörsvillan. Perfekt plats att ta med sina kunder, kollegor eller vänner på för att avnjuta en lunch i en lugn och avskild miljö! Vi serverar vällagad mat med spännande smaker, självklart bordsservering.

Förrätt, varmrätt, dryck samt kaffe och sötsak för 325 kr/person. Serveras tisdag – fredag, enbart bordsbokning senast 2 vardagar innan. 

Boka bord
 
 

Digitala möten

Videokonferens

Behöver ni samla kollegor som finns på annan plats lämpar sig videokonferens bra.
Att mötas på ett effektivt sätt i realtid. Uppkoppling är möjlig från alla plattformar. Anslut via en videokonferensenhet, program som t.ex. Microsoft Teams, webbläsare eller telefon.

Lokalen Poppe rymmer upp till 10 personer utrustad med TV, 65 tum.

I lokalen ingår;
Gratis Wifi med hög hastighet
Tillgång till skrivare & kopiator
Whiteboard, blädderblock, laserpekare, block & pennor.

 

Förfrågan videokonferens
 

Filmstaden Solna

Filmstaden

Restaurangen serverar välsmakande mat efter säsong och präglas av norrländska råvaror och smaker. Vi har många små producenter där hantverket likväl som kvaliten är av högsta vikt, och råvaror som är bra för klimatet.

Vi väljer drycker med största omsorg som passar till måltiden och vår personal ser till att ni får en angenäm kväll. Restaurangen är mysig och ger en varm och välkomnande känsla, den som en gång var arbetsplatsen för Ingemar Bergman under Filmstadens storhetstid. Vår restaurang har plats för 42 personer.

Vi har normalt öppet för lunch/takeaway onsdag-fredag, som kan bokas online. Middag kan förbokas för företag eller privata sällskap för minst 8 personer kvällstid tisdag - fredag, är ni färre, kontakta oss om vi kan ta emot er.

Fest & kickoff

Starta er afton en välkomstskål tillsammans med våra goda popcorn. För att sedan fortsätta med en god middag i vår fina restaurang som tar upp till 42 personer. Vår mysiga och personliga atmosfär gör att ni kan njuta av en trevlig kväll. Det ingår dukning med linnedukar och servetter.

För större sällskap förvandlar vi istället möteslokalerna till en festarena där ni serveras god plockmat. Givetvis kan vi ordna roliga aktiviteter och musik/DJ för att höja stämningen ytterligare.

Vill ni fortsätta kvällen med musik och dans kan man fortsätta festen i våra lokaler i konferensdelen som man hyr.

 

Vi hyr ej ut enbart lokal och man får inte ta med egen mat och dryck.

Kontakta oss för prisförfrågan
 

Vinprovning i Vinoteket

Ett ställe att minglas, mötas och samtidigt prova viner som öppnar dörrar för nya smakupplevelser. Vi har sommelierer som älskar att dela med sig av sin kunskap. Prova viner från ett land, en region eller från en viss druva. Finns oändligt mycket att upptäcka!

Vi erbjuder öppna vinprovningar samt bokade provningar för grupper upp till 12 personer.

Skicka en offertförfrågan

Peter Eugen

Peter har snabbt blivit en populär kostnär med ett 50-tal utställningar runt om i Sverige och utomlands. Han kombinerar akvarellmålning med popkonsten och blandar sin konst på utställningar. 

Peters konst handlar i huvudsak om två viktiga punkter i inspiration, som alltid går i sär men samtidigt kompletterar varandra. Stad och landsbygd. Hans akvareller är eftertraktade och ger en underbar, dramatisk och vacker känsla av hans uppväxt i de norrländska landskapen.

Näckrosakvarellerna har blivit hans kännetecken och en central roll i hans skapande och målningarna är populära på de svenska auktionshusen, museér samt gallerier.

Utbildningslokal i avskild miljö

Bergman passar utmärkt som utbildningslokal. Intill lokalen finns mysiga loungeköket som även kan användas för grupparbete.

I lokalen finns takmonterad LCD-projektor, clickshare, ljudanläggning, whiteboard 4×2 meter samt 2 blädderblockställ. Lokalen möbleras i skolsittning för upp till 30 personer.
I den totala ytan – 85 kvm – ingår lokal med loungekök, själva möteslokalen är på 55 kvm, samt 2 toaletter finns intill. 

Läs mera

RV- Historien bakom logotypen

Allt började med första tankarna om Operakällaren på landet. Det var känslan efter första middagen på Regissörsvillan när vi funderade på att köpa RV. Vi kände att här fanns det något riktigt bra och anknytning till dess filmhistoriska miljö, men även att det var saker som vi kände behövde förändras.

Logotypen var en av dessa saker.

Läs mera här.. RV- the story behind the logotype

Vinprovningar

Här presenteras ett urval av provningar vi kan erbjuda.
Varje provning tar ca en timme.

Rutiner gällande Coronavirus

Vi följer noga Folkhälsomyndigheters rekommendationer och har sedan innan strikta rutiner om hygien.

Läs mera

Priser

Konferenslokal

Utrustad med takprojektor, TV i Poppe, whiteboard, blädderblock, ljud & gratis WIFI. Borden dukas med block, pennor, godis och mineralvatten.

Lokalhyra kl. 08.00 - 17.00. Våra konferenspriser baseras på tillgång/efterfrågan och beroende på vilken veckodag samt månad.

Måltider heldag

  • Frukostfika med kaffe/te, juicer, torkad frukt samt smörgås.
  • Lunch med förrättssallad och serverad varmrätt, nybakat bröd, mineralvatten samt kaffe/te.
  • Eftermiddagsfika med kaffe/te serveras med hembakat kaffebröd, något salt tilltugg samt uppfriskande dryck.

 

Kontakta oss för offert
 

Miljöpolicy

För oss är det viktigt att ta ansvar för en hållbar miljö. Vi väljer i största utsträckning  lokala leverantörer som har en hållbarhetspolicy. Att transporterna är så korta som möjligt och råvaror som främst är ekologiska. Vilt är ett sådant exempel liksom ostar från norrländska gårdsmejerier.

Vi källsorterar och använder inte platsförpackningar utan serverar exempelvis kolsyrat vatten på glasflaska. Vårt hembakta fika serveras i mindre bitar för att minska svinnet.

Våra konferenslokaler

Aktiviteter

Ett urval av de aktiviteter vi kan erbjuda. Ett avbrott under dagen med en aktivitet ger ny energi.
Kontakta oss för fler förslag, vi kan ordna det mesta!

 
Regissörsvillan

Hyr Regissörsvillan

En mötesplats för speciella tillfällen! Vi erbjuder exklusiv ensamrätt till vår avskilda och fina anläggning med en restaurang och konferenslokaler för grupper på minimum 25 personer. En perfekt mötesplats för företagsevent, kickoff, fest eller middag. Festpaket från 825 kr/person

Gör en förfrågan

Michael Shevarjov

Michael kom från Ryssland till Sverige 1989 och fick då möjlighet att att förverkliga sin dröm att avbilda den svenska skärgården.

Hans senaste kollektion "The Nordic Shade" speglar den nordiska naturen och han har under de senaste åren ställt ut på en rad gallerier i Stockholm. Tavlorna representerar platser som betytt mycket för honom och är omsorgsfullt namngivna för att återge både tavlans och naturens karaktär.

 
Fest på Regissörsvillan