Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Konferens Stockholm

 
Möteslokal Garbo
Möteslokal Bergman
Styrelselokal Poppe
Aktiviteter

Filmstaden Solna,
Ingmar Bergmans torg 1 (karta)
169 40 SOLNA
Telefon: +46 8-444 66 60
info@regissorsvillan.se

Vi älskar fester på Regissörsvillan!

Det finns mycket som är värt att fira här i livet och Regissörsvillan erbjuder en härlig plats att fira, mysigt och avskilt och med en filmhistorisk miljö. Sommarfest med företaget, födelsedagar, högtidsdagar, jubileumsfest, namngivningsfest, släktträffar, bröllop eller varför inte en god middag med bästa vännerna eller kollegorna. Här finns alla möjligheter att umgås och ha trevligt för en dag värt att minnas.

Historien om Regissörsvillan

I gamla Regissörspaviljongen, som nu är vår restaurang, hade filmregissörerna sina arbetsrum, det fanns även möjlighet till enskilda repetitioner. I Laboratoriehuset, vår konferensavdelning, framkallades och kopierades all film man spelade in på 1900-talet. Byggnaden uppfördes brand- och explosionssäkert eftersom dåtidens filmmaterial var mycket brandfarligt och högexplosivt. Under en arbetsdag kunde man bearbeta ca 25 000 meter film och härifrån distribuerades all film till biografer runtom i Sverige. Hela området stod klart 1920 och sedan har många kända skådespelare spelat in film här, Greta Garbo slog igenom, likaså Ingrid Bergman och Ingmar Bergman hade i många år sin arbetsplats i paviljongen. Bara för att nämna några.

Kontakta oss

Konst och Filmstadens historia förenas nu med konstutställningar i vår unika miljö, som fyller 100 år nästa år. Här har många kända profiler verkat under årens lopp. 

Vi vill skapa en arena för konstintresserade som ger inspiration och sprider glädje både för utställare och besökare. Konstutställningar hos oss kommer att återkomma ett antal gånger under året.

Sortiment

Vi erbjuder fina ostar från Svedjans mejeri från Kåge i Västerbotten. De vann nyligen silver med sin lagrade ost på SM i mathantverk.

Fina getostar från Kalixost, både till ostbrickan eller matlagning.

God chark som Stöcksjösalami, lufttorkad fläskkarré eller rensalami från Hansens charkuteri i Umeå, passar bra på charkbrickan.

Hjortronmarmelad eller havtornsmarmelad från Alterheden, Piteå, sätter guldkant till osten. Och inte minst vår egengjorda tomatmarmelad.

Vårt populära hembakade filmjölksbröd och fröknäcke finns att köpa.

Ett urval av fina Norrländska råvaror till ost & charkbricka eller som ett tillbehör till middagen. Vi hjälper dig gärna att välja ut dina favoriter.

Sortimentet kommer att variera beroende på årstid och tillgång. 

 

Lunchdukning i restaurang

Trygga möten

Vi är måna om att våra gäster skall känna sig trygga att kunna mötas hos oss även under nuvarande situation. Vi har nu vidtagit ytterligare åtgärder;

 • Vi har minskat antalet deltagare vi tar emot
 • Konferenslokalen möbleras luftigt med social distansering, 1 meter mellan varandra 
 • Man har sitt ett eget kök för fika och kaffepauser
 • Egen lunchtid i restaurangen, max 4 personer vid varje bord
 • Enbart bordsservering 
 • Strikta rutiner om hygien som följs nogsamt samt extra städning genomförs
 • Handsprit finns tillgängligt i både konferens och restaurang som vi uppmanar alla att använda

Gästerna har även ett eget ansvar att stanna hemma vid minsta symtom, hålla distans och följa rekommendationer gällande smittspridning.

Just nu fri avbokning fram till 14 dagar innan.

 

 

 

 

 

 

Restaurangen

Vi öppnar igen 13 augusti.

Njut av en god middag tillsammans efter sommaren!

Man får ha restaurangen helt själv för firande av högtidsdag eller samla sin familj eller kollegor för en trevlig kväll, om man är minst 10 personer eller med en minimidebitering.

Kontakta oss redan nu! 

Middagsförfrågan

Avhämtning 

Nu slutar vi med avhämtning på fredagar. Är ni ett sällskap på minst 8 personer så kan ni beställa avhämtning av helgkasse 3 dagar innan, maila då oss på info@villan.se

 

Disponera VILLAN helt själva för en dag. Hela 260 kvm!

Gruppen kan arbeta helt ostört i kreativ och inspirerande miljö med en filmhistorisk omgivning. Hela Filmstaden ingjuter ett lantligt lugn, långt ifrån stadens brus men bara 10 minuter från Stockholm C. Byt bort kontoret för en dag, miljöombyte ger ny energi och föder goda ideer. Här finns gott om plats för en effektiv konferensdag eller ett kvällsarrangemang. Eller både och. 

Hos oss finns en hemma hos-känsla med utmärkta konferensmöjligheter med all teknisk utrustning och sällskapsytor som inbjuder till möten människor emellan. Med gott om utrymme i de olika flexibla lokalerna ges förutsättningar för trygga möten. 
Konferens, kickoff, företagsevent, kundmöten eller mingel, det mesta är möjligt när man hyr VILLAN exklusivt. 

Ni bestämmer själva vad dagen skall innehålla. Man hyr med en grundavgift och lägger till vad man vill äta, antingen i VILLAN eller lunch/middag i restaurangen. Naturligtvis står vi till förfogande om ni önskar boka aktivitet eller föreläsare.

Man hyr hela VILLAN med 260 kvm och får vara helt exklusivt!

Utställning 18 - 19 maj

Vår premiärhelg bjuder på verk av kände konstnären Peter Eugen som kombinerar akvarellmålning med popkonsten och den ryske konstnären Michael Shevarjov som blivit uppmärksammad för sina avbilder av svensk skärgård.

Vernissage lördag 18 maj kl 12.00-17.00 med konstnären Michael Shevarjov på plats. Vi bjuder på bubbel och snacks.

Uställningen sker i konferenslokalerna vid Ingmar Bergmans torg 1. Öppet lördag och söndag kl.12.00-17.00. 

Restaurangen har även öppet för en bit mat på lördagen.

VÄLKOMNA!

 

 

Fredagar på Villan - med start 17 januari

På fredagar har vi öppet till 19-tiden så du i lugn och ro hinner plocka ihop dina favoriter. Och för att även stanna för något gott i glaset och på en bit mat. En perfekt start på helgen!

Följ oss på Facebook, där finns våra evenemang.
Evenemang

Avskild möteslokal

Boka  Garbo och få exklusivitet att ha en egen konferensdel samt även vara ensamma vid lunch i restaurangen. Passar bra för hybrida möten.

Här kan du samla kollegorna för ert avdelningsmöte, ledningsmötet eller ett hybridmöte. En ljus och mysig lokal med 3 stora fönster och med lugnet utanför.

I möteslokalen Garbo finns takmonterad LCD-projektor, gratis WIFI, ljudanläggning, glasskrivtavla över en hel vägg samt ytterligare en på en sidovägg. Block, pennor samt övriga kontorstillbehör ingår i konferenspaketet.

Lägg in en walk & talk runt i gamla Filmstaden, vi skickar med en mugg kaffe. Frisk luft och möte samtidigt, perfekt för kreativiteten!

Läs mera

Många av våra råvaror kommer från leverantörer i Norrland, med hög kvalitet och fina smaker. Eller råvaror som är i säsong som vi vill lyfta. Vi är alltid noga med att välja leverantörer och produkter som är snälla mot vårt klimat.

 

Vi öppnar 13-14 augusti

Fredag 13 augusti med sommarmeny.
Uteservering öppen vid fint väder.

Lördag 14 augusti med en trevlig 3-rättersmeny för 645 kr/person.

Boka bord

Fira er högtidsdag hos oss

Samla era närmaste för att fira med god mat & dryck i vår mysiga restaurang. Är ni fler än 10 personer med minimidebitering får ni ha restaurangen helt själva för en kväll!
Välkomstdrinken tas ute på vårt torg och inne kan vi servera antingen en 3-rättersmiddag på säsongens råvaror eller en fräsch buffetallrik.

Hos oss kan ni träffas på ett tryggt sätt under en kväll.

Självklart följer vi restriktionerna som gäller; 8 personer/bord, möblerar glest så ingen trängsel uppstår samt enbart bordsservering.

 

Kontakta oss för offert!

Möteslokaler nära Stockholm

Regissörsvillan Konferens & Restaurang ligger i en lummig filmhistorisk miljö i Filmstaden i Solna, norr om Stockholm, tio minuter från Stockholm City, nära till Arenastaden och Solna Business Park. Vår atmosfär präglas av Filmstaden och dess historia och våra möteslokaler är döpta efter kända personer som verkat här - Garbo, Bergman och Poppe, där var och en har sin inriktning.

Vi serverar frukost och lunch med fräscha råvaror med mycket grönt på tallriken samt eftermidagsfika med både hembakat och goda ostar. Viktigt att måltiderna ger energi och en bra matupplevelse.  Vi väljer klimatsmart mat, med närproducerat och ekologiskt så långt det går. 

Dessutom levererar vi personlig service för att göra er dagkonferens både effektiv och trivsam, och inte minst finns avskildheten från stadens brus. Här ges möjlighet till inspirerande möten som ger resultat för er konferensdag.

Våra konferenslokaler är rymliga, full tekniskt utrustade med internet via fiber och flexibla för såväl ledningsgruppen som kickoffen. Lokalerna passar bra för utbildningar på flera dagar, halvdagskonferens eller kanske ett frukostmöte med din projektgrupp. Byt kontor för en dag, miljöombyte ger ny energi och ökad kreativitet.

Boka din nästa konferens på Regissörsvillan!

Kontakta oss för bokning

Ljuvligt bröllop i romantisk omgivning

Med en romantisk atmosfär, nära innerstaden men ändå lantligt och lugnt, står Regissörsvillan och väntar på ert bröllop. Varför inte vigas under Kastanjeträdet och utbringa brudskålen på vårt lilla torg? Under bröllopsmiddagen kan ni koppla bort all planering och njuta av er stora dag i gott sällskap med nära och kära i en miljö med fascinerande historia från filmens värld.

Vi erbjuder en exklusiv miljö för det mindre bröllopet. 

Vill ni ha dans efter middagen finns en festlokal att hyra mittemot(om restriktioner inte gäller). Det mesta är möjligt för att fira er stora dag!

Bröllopspaket från 1635 kr/pers, minst 20 personer, som inkluderar mat & dryck samt tillgång till restaurangen kl.17.00-22.00. Lokalhyra tillkommer om man önskar ha vigsel hos oss, förlängd tid eller andra arrangemang. 

Vi skickar er gärna mera information om de olika bröllopspaketen vi erbjuder!

Bröllopsförfrågan

Hyr hela VILLAN 

Man får tillgång till hela 260 kvm;

 • En konferenslokal för 20 personer med ett kök intill samt ett grupprum
 • Ett styrelserum för 10 personer
 • Ett stort sällskapsrum med soffor, fotöljer samt ett konferenssbord för 12 personer
 • Loungekök med barmöbler
 • Fyra toaletter 
 • Gratis Wifi med hög hastighet
 • Full teknisk utrustning - projektor, clickshare, ljud, whiteboard, blädderblock
 • Städning

Mera information om respektive lokal längre ned 

Fakta

 

 • 3 konferensrum i olika storlekar, den största tar 45 personer i biosittning
 • Restaurangen har plats för 40 personer
 • Uteservering på torget sommartid
 • Bra kommunikationer med tunnelbanestationen Näckrosen 100 meter ifrån. 10 minuter från Stockholm Central. Gott om parkering (avgiftsbelagd)
 • Handikappvänligt
 • Regissörsvillan är privatägd
Regissörsvillan Solna

Norrländska delikatesser

Vi har plockat ut några av de finaste råvarorna från små lokala producenter i Norrland, där hantverket likväl som kvaliten är av högsta vikt. Vi vill värna om produkter som kommer från skogen och sjöarna med typiska norrländska smaker. Och det är dessutom våra hemtrakter.

Vi vill ta en bit av Norrland till Solna!

Restaurang i Filmstaden

Restaurangen serverar välsmakande mat efter säsong med en inspiration av det norrländska köket. Ett bra hantverk och kvalité på råvaror är av stor vikt för oss. Inte minst för miljön.

Vi väljer drycker med största omsorg som passar till måltiden och vår personal ser till att ni får en angenäm kväll. Restaurangen är mysig och ger en varm och välkomnande känsla, den som en gång var arbetsplatsen för regissörerna under Filmstadens storhetstid. Vår restaurang har plats för 40 personer vid ordinarie förhållanden

Kontakta oss för bokning

Öppettider

1 juli - 13 augusti är telefonbokning för konferens och restaurang öppet helgfria vardagar kl. 10.00-14.00, vi nås på 08–444 66 60.

Övrig tid går det bra att maila till; info@regissorsvillan.se
Vi besvarar alltid på mail samma dag under vardagar.

Dagkonferens / arrangemang / event:
Tillgängligt måndag – fredag.

Restaurang: 
Vi har öppet restaurangen för bokade sällskap om minst 8 personer 

Vi har semesterstängt 1 juli - 13 augusti.

Vi är numera kontantfria.

 

Kontakta oss för mer information

Hitta hit

Restaurangen har adressen Ingmar Bergmans torg 1, skall man till konferensavdelningen finns den i huset mittemot, vilket är skyltat.

Med bil
Filmstadens adress är Råsundavägen 150, sväng in på Greta Garbos väg och in i Filmstaden så har du Ingmar Bergmans torg till vänster.
Parkering finns både inne i Filmstaden och utanför längs Råsundavägen, brukar inte vara svårt att få plats, betalas via app eller biljettautomat i närheten.

T-bana
Åk tunnelbanans blå linje mot Akalla och gå av på station Näckrosen, uppgång Filmstaden. Efter spärrarna tar du trappan till höger om kiosken, sedan har du ca 75 meter till Regissörsvillan.

Buss
Med buss 515 från Odenplan eller Sundbybergs station – gå av vid hållplats Näckrosen. Busshållplatsen ligger ca 75 meter från Regissörsvillan, strax utanför Filmstadens grindar.

Tvärbana och pendeltåg
Närmaste pendeltågstation och tvärbana är Solna, där du fortsätter med t-bana eller buss.

Fest & kickoff

Starta er afton en välkomstskål tillsammans med snacks. För att sedan fortsätta med en god middag i vår restaurang som tar upp till 40 personer vid normala förhållanden. Vår mysiga och personliga atmosfär gör att ni kan njuta av en trevlig kväll. Det ingår dukning med linnedukar och servetter.

Festpaket
Välkomstdrink med snack
3-rättersmiddag på säsongens råvaror & kaffe
825 kr/person
Övrig dryck tillkommer

Vill ni fortsätta kvällen med musik och dans kan man fortsätta festen i våra lokaler i konferensdelen som kan hyras fram till kl.01.00.

Vi hyr ej ut enbart lokal och man får inte ta med egen mat och dryck.

Pga rådande restriktioner kring öppettider gör det inte möjligt att ha fest.

Kontakta oss för mera information
 

Filmstaden Solna

Priser

Konferenslokal

Utrustad med takprojektor, TV i Poppe, whiteboard, blädderblock, ljud & gratis WIFI. Borden dukas med block, pennor, godis och mineralvatten.

Lokalhyra kl. 08.30 - 17.00. Våra konferenspriser baseras på tillgång/efterfrågan och beroende på vilken veckodag samt månad.

Måltider heldag

 • Frukostfika med kaffe/te, juicer, torkad frukt samt smörgås.
 • Lunch med förrättssallad och serverad varmrätt, nybakat bröd, mineralvatten samt kaffe/te.
 • Eftermiddagsfika med kaffe/te serveras med hembakat kaffebröd, något salt tilltugg samt uppfriskande dryck.

 

Kontakta oss för offert
 
 
 

Peter Eugen

Peter har snabbt blivit en populär kostnär med ett 50-tal utställningar runt om i Sverige och utomlands. Han kombinerar akvarellmålning med popkonsten och blandar sin konst på utställningar. 

Peters konst handlar i huvudsak om två viktiga punkter i inspiration, som alltid går i sär men samtidigt kompletterar varandra. Stad och landsbygd. Hans akvareller är eftertraktade och ger en underbar, dramatisk och vacker känsla av hans uppväxt i de norrländska landskapen.

Näckrosakvarellerna har blivit hans kännetecken och en central roll i hans skapande och målningarna är populära på de svenska auktionshusen, museér samt gallerier.

 

Boka in middag med nära och kära

Samlas i en mysig miljö runt en middag där vi möblerar luftigt. Ät och drick gott tillsammans!

Är ni ett större sällskap kan ni ha restaurangen helt för er själva och där vi erbjuder 3-rättersmiddag på säsongens råvaror för 645 kr.

Boka Bergmans lounge

Nu står Bergmans lounge klar! En flexibel lounge som kan användas dagkonferensen och för avslutande mingel med tilltugg och dryck. Eller som ett kvällsarrangemang med kollegor eller vänner. Här får man vara helt avskilt och med gott om utrymme.

Ett stort sällskapsrum på 45 kvm med soffor, fotöljer & bord, ett stort bord samt kyl/bar. Full teknisk utrustning. Intill finns ett loungekök samt 2 toaletter. 

Passar sällskap 10-25 personer, beroende på syftet med dagen/kvällen.

Kontakta oss för prisinformation!

Kontakt

Våra konferenslokaler

RV- Historien bakom logotypen

Allt började med första tankarna om Operakällaren på landet. Det var känslan efter första middagen på Regissörsvillan när vi funderade på att köpa RV. Vi kände att här fanns det något riktigt bra och anknytning till dess filmhistoriska miljö, men även att det var saker som vi kände behövde förändras.

Logotypen var en av dessa saker.

Läs mera här.. RV- the story behind the logotype

Trygga möten

Vi har goda rutiner kring hantering av Coronavirus och säkerställer alltid att mötet blir tryggt för gästerna med social distansering i form av möblering och måltider. 

Läs mera om våra rutiner

Aktiviteter

Ett urval av de aktiviteter vi kan erbjuda. Ett avbrott under dagen med en aktivitet ger ny energi.
Kontakta oss för fler förslag, vi kan ordna det mesta!

Miljöpolicy

För oss är det viktigt att ta ansvar för en hållbar miljö. Vi väljer i största utsträckning  lokala leverantörer som har en hållbarhetspolicy. Att transporterna är så korta som möjligt och råvaror som främst är ekologiska. Vilt är ett sådant exempel liksom ostar från norrländska gårdsmejerier.

Vi källsorterar och använder inte platsförpackningar utan serverar exempelvis kolsyrat vatten på glasflaska. Vårt hembakta fika serveras i mindre bitar för att minska svinnet.

Kontakta oss om hur vi tillsammans kan skapa ert arrangemang så ni får ut det bästa av dagen!

Förfrågan VILLAN
 
Regissörsvillan

Vårt erbjudande

Servicen bestämmer Ni själva.
Hos oss får man frihet och flexibilitet att använda lokalerna i VILLAN som man önskar. Sedan lägger man till det man vill ha. 
Enkelt och smidigt.

Frånpriser för hela VILLAN
Dag kl. 08.00-18.00
16 000 kr
Dag + kväll kl. 18.00-22.00
+ 6 000 kr 
Enbart kvällsarrangemang     
från 7 000 kr
   
Måltider att lägga till
Frånpriser p/p;
Fika 95 kr                                           
Lunch 230 kr                                   
Middag 2-5 rätter fr 450 kr  
Andra tillägg som dryck & tilltugg, annat gott att äta eller aktivitet.
Priser exklusive moms

Passar grupper från 10 till runt 45 personer, allt beroende hur lokalerna skall nyttjas och val av måltider.   

Kontakta oss för offert

Restaurang Regissörsvillan

Vår restaurang står till förfogande när man vill äta något gott i denna fina byggnad som en gång var arbetsrum för regissörerna under Filmstadens era. Vårt kök är välrenommerad och uppskattad för både företagsmiddagen eller bröllopsfesten. Vi lagar allt från grunden, väljer klimatsmart mat, närproducerat och ekologiskt så långt det går. Restaurangen har plats för upp till 40 sittande gäster vid ordinarie dukning, färre vid social distanserad möblering.

Här serveras lunch & middag och plats finns för mingel och fest. Sommartid finns en trevlig uteservering på torget, perfekt början på kvällen med bubbel och tilltugg där.

Menyn sätter vi tillsammans!

Hyr Regissörsvillan

En mötesplats för speciella tillfällen! Vi erbjuder exklusiv ensamrätt till vår avskilda och fina anläggning med en restaurang och konferenslokaler för grupper på minimum 25 personer. En perfekt mötesplats för företagsevent, kickoff, fest eller middag. Festpaket från 825 kr/person

Gör en förfrågan

Lokaler som ingår

 
Fest på Regissörsvillan

Michael Shevarjov

Michael kom från Ryssland till Sverige 1989 och fick då möjlighet att att förverkliga sin dröm att avbilda den svenska skärgården.

Hans senaste kollektion "The Nordic Shade" speglar den nordiska naturen och han har under de senaste åren ställt ut på en rad gallerier i Stockholm. Tavlorna representerar platser som betytt mycket för honom och är omsorgsfullt namngivna för att återge både tavlans och naturens karaktär.