Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Om oss

 
Aktuellt
Användarvillkor
Rutiner för Corona

Historien om Regissörsvillan

I gamla Regissörspaviljongen, som nu är vår restaurang, hade filmregissörerna sina arbetsrum, det fanns även möjlighet till enskilda repetitioner. I Laboratoriehuset, vår konferensavdelning, framkallades och kopierades all film man spelade in på 1900-talet. Byggnaden uppfördes brand- och explosionssäkert eftersom dåtidens filmmaterial var mycket brandfarligt och högexplosivt. Under en arbetsdag kunde man bearbeta ca 25 000 meter film och härifrån distribuerades all film till biografer runtom i Sverige. Hela området stod klart 1920 och sedan har många kända skådespelare spelat in film här, Greta Garbo slog igenom, likaså Ingrid Bergman och Ingmar Bergman hade i många år sin arbetsplats i paviljongen. Bara för att nämna några.

Kontakta oss

Information om rutiner gällande Coronavirus

Vår prioritering är gästens och personalens hälsa och mående. Vi har redan strikta rutiner om hygien i köksarbete,vid servering och för konferensgäster, som följs nogsamt.

Avbokningar/ändringar

Vanliga avbokningsvillkor gäller enligt riktlinjer från Visita, vår branschorganisation. Dessa villkor finns på din skriftliga bokningsbekräftelse.

Sällskap/Servering

Vi har öppet enbart för bokade sällskap där man säkerställt med gästerna innan, att alla som kommer är friska. Sällskapet är ensam i sin konferensdel och vid måltider ser vi till att det är glest mellan borden om det finns fler gäster.
Vi har alltid bordservering. Samma rutiner gäller vid uteserveringen.

Säkerhetsrutiner

Vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer; att inte ta i hand och undvika situationer där man blir utsatt för nysningar, hostningar och liknande. Samt att man stannar hemma om man är sjuk eller om man tillhör en riskgrupp. Som gäst är man ansvarig att följa rekommendationer för att undvika smittspridning.

Vi uppmanar alla att hålla avstånd mellan varandra med minst en armslängd.

Vi har ökat användning av handsprit, som även finns tillgänglig för gästerna.

Vi uppmanar både personal och gäster att vara extra noga med handhygien.

Endast tallriksservering vid lunch och middag. Inga delade rätter.

Extra städning utförs dagligen. I konferensrummen spritas teknisk utrustning och övrigt material. 

Kontakta oss för mer information

Fakta

 

  • 3 konferensrum i olika storlekar, den största tar 45 personer i biosittning
  • Restaurangen har plats för 42 personer
  • Uteservering på torget sommartid
  • Bra kommunikationer med tunnelbanestationen Näckrosen 100 meter ifrån. 10 minuter från Stockholm Central. Gott om parkering (avgiftsbelagd)
  • Handikappvänligt
  • Regissörsvillan är privatägd
 

Filmstaden Solna

 

RV- Historien bakom logotypen

Allt började med första tankarna om Operakällaren på landet. Det var känslan efter första middagen på Regissörsvillan när vi funderade på att köpa RV. Vi kände att här fanns det något riktigt bra och anknytning till dess filmhistoriska miljö, men även att det var saker som vi kände behövde förändras.

Logotypen var en av dessa saker.

Läs mera här.. RV- the story behind the logotype

Miljöpolicy

För oss är det viktigt att ta ansvar för en hållbar miljö. Vi väljer i största utsträckning  lokala leverantörer som har en hållbarhetspolicy. Att transporterna är så korta som möjligt och råvaror som främst är ekologiska. Vilt är ett sådant exempel liksom ostar från norrländska gårdsmejerier.

Vi källsorterar och använder inte platsförpackningar utan serverar exempelvis kolsyrat vatten på glasflaska. Vårt hembakta fika serveras i mindre bitar för att minska svinnet.