Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Om oss

 
Aktuellt

Filmstaden 100 år

Det är 100 år sedan Filmstaden invigdes och det firas med en jubileumsvecka 21-26 april.

Filmstaden Kultur uppmärksammar detta genom att uppföra en arkitekturmodell över området, bjuda in till en filmhistorisk filmfestival och en fotoutställning om Filmstadens historia. 

Här skapades klassiska stumfilmer och Greta Garbo och Ingrid Bergman gjorde stjärnroller som bar hela vägen till Hollywood. Ingmar Bergman hade sitt arbetsrum i Regissörspaviljongen som vår restaurang hette på den tiden, idag är huset K-märkt. Under åren gjordes över 400 filmer i Filmstaden.

Vi kommer att erbjuda middagar med inspiration av maträtter som var populära då.

Anslut till vårt nyhetsbrev för att få inbjudan till vad som händer under jubileumsveckan 21-26 april.

 

Historien om Regissörsvillan

I gamla Regissörspaviljongen, som nu är vår restaurang, hade filmregissörerna sina arbetsrum, det fanns även möjlighet till enskilda repetitioner. I Laboratoriehuset, vår konferensavdelning, framkallades och kopierades all film man spelade in på 1900-talet. Byggnaden uppfördes brand- och explosionssäkert eftersom dåtidens filmmaterial var mycket brandfarligt och högexplosivt. Under en arbetsdag kunde man bearbeta ca 25 000 meter film och härifrån distribuerades all film till biografer runtom i Sverige. Hela området stod klart 1920 och sedan har många kända skådespelare spelat in film här, Greta Garbo slog igenom, likaså Ingrid Bergman och Ingmar Bergman hade i många år sin arbetsplats i paviljongen. Bara för att nämna några.

Kontakta oss
Restaurang Regissörsvillan

Restaurangen serverar välsmakande mat som präglas av norrländska råvaror och säsongens smaker med väl utvalda drycker. Vi lagar maten från grunden och allt serveras al'a minute. Allt bröd bakar vi själva och väljer ekologiska råvaror så långt som möjligt.

Miljön hos oss är öppen och välkomnande och vi är måna om att matupplevelsen blir till den allra bästa.

 

RV- Historien bakom logotypen

Allt började med första tankarna om Operakällaren på landet. Det var känslan efter första middagen på Regissörsvillan när vi funderade på att köpa RV. Vi kände att här fanns det något riktigt bra och anknytning till dess filmhistoriska miljö, men även att det var saker som vi kände behövde förändras.

Logotypen var en av dessa saker.

Läs mera här.. RV- the story behind the logotype

Fakta

 

  • 3 konferensrum i olika storlekar, den största tar 45 personer i biosittning
  • Restaurangen har plats för 42 personer
  • Uteservering på torget sommartid
  • Bra kommunikationer med tunnelbanestationen Näckrosen 100 meter ifrån. 10 minuter från Stockholm Central. Gott om parkering (avgiftsbelagd)
  • Handikappvänligt
  • Regissörsvillan är privatägd

Miljöpolicy

För oss är det viktigt att ta ansvar för en hållbar miljö. Vi väljer i största utsträckning  lokala leverantörer som har en hållbarhetspolicy. Att transporterna är så korta som möjligt och råvaror som främst är ekologiska. Vilt är ett sådant exempel liksom ostar från norrländska gårdsmejerier.

Vi källsorterar och använder inte platsförpackningar utan serverar exempelvis kolsyrat vatten på glasflaska. Vårt hembakta fika serveras i mindre bitar för att minska svinnet.

 

Varmt välkomna!

Boka bord