Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Om oss

 
Öppettider
Aktuellt
Användarvillkor
Lediga jobb - Servering
Lediga jobb - Kock

Regissörsvillan - restaurang, fest & möte

Med större fokus på avskildhet och personlig service i en unik miljö.
Vi erbjuder härliga matupplevelser i restaurangen för middag & fest och tar endast emot ett sällskap, upp til 25 personer, i taget för möte i vår mysiga konferenslokal Garbo, vilket ger en exklusiv känsla.
Garbo går även utmärkt att användas för fest & mingel.

Välkomna till Regissörsvillan!

Kontakta oss för mera information

Historien om Regissörsvillan

I gamla Regissörspaviljongen, som nu är vår restaurang, hade filmregissörerna sina arbetsrum, det fanns även möjlighet till enskilda repetitioner. I Laboratoriehuset, vår konferensavdelning, framkallades och kopierades all film man spelade in på 1900-talet. Byggnaden uppfördes brand- och explosionssäkert eftersom dåtidens filmmaterial var mycket brandfarligt och högexplosivt. Under en arbetsdag kunde man bearbeta ca 25 000 meter film och härifrån distribuerades all film till biografer runtom i Sverige. Hela området stod klart 1920 och sedan har många kända skådespelare spelat in film här, Greta Garbo slog igenom, likaså Ingrid Bergman och Ingmar Bergman hade i många år sin arbetsplats i paviljongen. Bara för att nämna några.

 

Filmstaden Solna

 

Miljöpolicy

För oss är det viktigt att ta ansvar för en hållbar miljö. Vi väljer i största utsträckning  lokala leverantörer som har en hållbarhetspolicy. Att transporterna är så korta som möjligt och råvaror som främst är ekologiska. Vilt är ett sådant exempel liksom ostar från norrländska gårdsmejerier.

Vi källsorterar och använder inte platsförpackningar utan serverar exempelvis kolsyrat vatten på glasflaska. Vårt hembakta fika serveras i mindre bitar för att minska svinnet.