Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Om oss

 
Användarvillkor
Lediga jobb - Servering
Lediga jobb - Kock
Öppettider januari 2023

Filmstaden Solna,
Ingmar Bergmans torg 1 (karta)
169 40 SOLNA
Telefon: +46 8-444 66 60
info@regissorsvillan.se

Vi älskar fester på Regissörsvillan!

Det finns mycket som är värt att fira här i livet och Regissörsvillan erbjuder en härlig plats att fira, mysigt och avskilt och med en filmhistorisk miljö.

Sommarfest med företaget, födelsedagar, högtidsdagar, jubileumsfest, namngivningsfest, släktträffar, bröllop eller varför inte en god middag med bästa vännerna eller kollegorna. Här finns alla möjligheter att umgås och ha trevligt för en dag värt att minnas.

Konst och Filmstadens historia förenas nu med konstutställningar i vår unika miljö, som fyller 100 år nästa år. Här har många kända profiler verkat under årens lopp. 

Vi vill skapa en arena för konstintresserade som ger inspiration och sprider glädje både för utställare och besökare. Konstutställningar hos oss kommer att återkomma ett antal gånger under året.

Sortiment

Vi erbjuder fina ostar från Svedjans mejeri från Kåge i Västerbotten. De vann nyligen silver med sin lagrade ost på SM i mathantverk.

Fina getostar från Kalixost, både till ostbrickan eller matlagning.

God chark som Stöcksjösalami, lufttorkad fläskkarré eller rensalami från Hansens charkuteri i Umeå, passar bra på charkbrickan.

Hjortronmarmelad eller havtornsmarmelad från Alterheden, Piteå, sätter guldkant till osten. Och inte minst vår egengjorda tomatmarmelad.

Vårt populära hembakade filmjölksbröd och fröknäcke finns att köpa.

Ett urval av fina Norrländska råvaror till ost & charkbricka eller som ett tillbehör till middagen. Vi hjälper dig gärna att välja ut dina favoriter.

Sortimentet kommer att variera beroende på årstid och tillgång. 

 

Restaurangen

Njut av en god middag tillsammans!

Vår restaurang i Solna kan man ha helt själv för firande av högtidsdag eller samla sin familj, kollegor eller kunder för en trevlig middag eller fest. Kontakta oss för en förfrågan. Minimidebitering gäller.

Kom och fira i en unik filmhistorisk mijö.

Middagsförfrågan

Avhämtning 

Nu slutar vi med avhämtning på fredagar. Är ni ett sällskap på minst 8 personer så kan ni beställa avhämtning av helgkasse 3 dagar innan, maila då oss på info@villan.se

Regissörsvillan - restaurang, fest & möte

Med större fokus på avskildhet och personlig service i en unik miljö.
Vi erbjuder härliga matupplevelser i restaurangen för middag & fest och tar endast emot ett sällskap, upp till 30 personer, i taget för möte i vår mysiga konferenslokal Garbo, vilket ger en exklusiv känsla.
Garbo går även utmärkt att användas för fest & mingel men då med ända upp till 50 personer

Välkomna till Regissörsvillan!

Kontakta oss för mera information

Avhämtning 

Villans avhämtning tar uppehåll under större delen av januari men kommer tillbaka vecka 4

Vi kommer att erbjuda matkasse för helgen, delikatesser att ta hem alla dagar i veckan samt vissa specifika produkter som t.ex ost från Svedjan eller marmelad från Alterhedens och även vårt egna bröd som vi bakar; baguette, kavring, fröknäcke eller annat gott vi har för dagen!

Titta in här vecka 4 och framåt för uppdateringar

 

Vi önskar er en god fortsättning på det nya året! 

 

Historien om Regissörsvillan

I gamla Regissörspaviljongen, som nu är vår restaurang, hade filmregissörerna sina arbetsrum, det fanns även möjlighet till enskilda repetitioner. I Laboratoriehuset, vår konferensavdelning, framkallades och kopierades all film man spelade in på 1900-talet. Byggnaden uppfördes brand- och explosionssäkert eftersom dåtidens filmmaterial var mycket brandfarligt och högexplosivt. Under en arbetsdag kunde man bearbeta ca 25 000 meter film och härifrån distribuerades all film till biografer runtom i Sverige. Hela området stod klart 1920 och sedan har många kända skådespelare spelat in film här, Greta Garbo slog igenom, likaså Ingrid Bergman och Ingmar Bergman hade i många år sin arbetsplats i paviljongen. Bara för att nämna några.

Disponera VILLAN helt själva för en dag. Hela 260 kvm!

Gruppen kan arbeta helt ostört i kreativ och inspirerande miljö med en filmhistorisk omgivning. Hela Filmstaden ingjuter ett lantligt lugn, långt ifrån stadens brus men bara 10 minuter från Stockholm C. Byt bort kontoret för en dag, miljöombyte ger ny energi och föder goda ideer. Här finns gott om plats för en effektiv konferensdag eller ett kvällsarrangemang. Eller både och. 

Hos oss finns en hemma hos-känsla med utmärkta konferensmöjligheter med all teknisk utrustning och sällskapsytor som inbjuder till möten människor emellan. Med gott om utrymme i de olika flexibla lokalerna ges förutsättningar för trygga möten. 
Konferens, kickoff, företagsevent, kundmöten eller mingel, det mesta är möjligt när man hyr VILLAN exklusivt. 

Ni bestämmer själva vad dagen skall innehålla. Man hyr med en grundavgift och lägger till vad man vill äta, antingen i VILLAN eller lunch/middag i restaurangen. Naturligtvis står vi till förfogande om ni önskar boka aktivitet eller föreläsare.

Man hyr hela VILLAN med 260 kvm och får vara helt exklusivt!

Utställning 18 - 19 maj

Vår premiärhelg bjuder på verk av kände konstnären Peter Eugen som kombinerar akvarellmålning med popkonsten och den ryske konstnären Michael Shevarjov som blivit uppmärksammad för sina avbilder av svensk skärgård.

Vernissage lördag 18 maj kl 12.00-17.00 med konstnären Michael Shevarjov på plats. Vi bjuder på bubbel och snacks.

Uställningen sker i konferenslokalerna vid Ingmar Bergmans torg 1. Öppet lördag och söndag kl.12.00-17.00. 

Restaurangen har även öppet för en bit mat på lördagen.

VÄLKOMNA!

 

 

Fredagar på Villan - med start 17 januari

På fredagar har vi öppet till 19-tiden så du i lugn och ro hinner plocka ihop dina favoriter. Och för att även stanna för något gott i glaset och på en bit mat. En perfekt start på helgen!

Följ oss på Facebook, där finns våra evenemang.
Evenemang

Avskild möteslokal

Boka  Garbo och få exklusivitet att ha en egen konferensdel samt även vara ensamma vid lunch i restaurangen. Passar bra för hybrida möten.

Här kan man samla kollegorna för ert avdelningsmöte, ledningsmötet eller ett hybridmöte. En ljus och mysig lokal med 3 stora fönster och med lugnet utanför.

I möteslokalen Garbo finns takmonterad LCD-projektor, gratis WIFI, ljudanläggning, 2 whiteboardtavlor samt 2 blädderblock. Whiteboardpennor, pennor & block samt övriga kontorstillbehör ingår i konferenspaketet. Önskas videokamera, microfon eller annan teknisk utrustning hyrs den mot en kostnad och beställs i god tid innan.

Läs mera

Många av våra råvaror kommer från leverantörer i Norrland, med hög kvalitet och fina smaker. Eller råvaror som är i säsong som vi vill lyfta. Vi är alltid noga med att välja leverantörer och produkter som är snälla mot vårt klimat.

 

Fira er högtidsdag hos oss

Fira med era närmaste med god mat & dryck i vår mysiga restaurang

Hyr restaurangen helt för er själva en kväll. Vi tar emot upp till 40 personer
Ni samlas kring en välkomstdryck innan vi serverar antingen en 3-rättersmiddag på säsongens råvaror eller en fräsch buffetallrik eller varför inte en avsmakningsmeny på 5 eller 6 rätter

Vi utlovar en härlig festkväll i unik miljö!

Kontakta oss för mer information och en offert

Kontakta oss för offert!

Öppet

Under Februari har vi öppet för middag på fredagar 17:00-22:00

Köket stänger senast 21.00

 

Lunchöppet för bokade sällskap från 11:30

Fredagar har vi temakvällar som går att läsa mer om här

Lördagar kan restaurangen och vår festlokal bokas exklusivt för privata sällskap  för t.ex bröllop, högtider, fester. 

Vi kan erbjuda 3-rätters middagar, avsmakningsmåltider eller varför inte en mingelfest med mat, dans och bar


Aktuell middagsmeny

Möteslokal nära Stockholm

Regissörsvillan Restaurang, möte & fest ligger i en lummig filmhistorisk miljö i Filmstaden i Solna, norr om Stockholm, tio minuter från Stockholm City, nära till Arenastaden och Solna Business Park. Vår atmosfär präglas av Filmstaden och dess historia och vår möteslokal Garbo är döpt efter Greta Garbo som startade sin karriär här.

Vi serverar frukost och lunch med fräscha råvaror med mycket grönt på tallriken samt eftermidagsfika med både hembakat och goda ostar. Viktigt att måltiderna ger energi och en bra matupplevelse.  Vi väljer klimatsmart mat, med närproducerat och ekologiskt så långt det går. 

Dessutom levererar vi personlig service för att göra er dagkonferens både effektiv och trivsam, och inte minst finns avskildheten från stadens brus. Här ges möjlighet till inspirerande möten som ger resultat för er konferensdag.

Vår konferenslokal Garbo är fullt tekniskt utrustad med internet via fiber och flexibla för såväl ledningsgruppen som kickoffen. Lokalen passar bra för utbildningar på flera dagar, halvdagskonferens, ett frukostmöte med din projektgrupp eller ett företagsmingel på kvällen. Byt kontor för en dag, miljöombyte ger ny energi och ökad kreativitet.

Boka din nästa konferens på Regissörsvillan!

Kontakta oss för bokning

Ljuvligt bröllop i romantisk omgivning

Med en romantisk atmosfär, nära innerstaden men ändå lantligt och lugnt, står Regissörsvillan och väntar på att få arrangera ert bröllop

Varför inte vigas under kastanjeträdet och utbringa brudskålen på vårt lilla torg? Eller i vår festlokal när väder eller årstid inte tillåter utomhusbröllop?

Under bröllopsmiddagen kan ni koppla bort all planering och njuta av er stora dag i gott sällskap med nära och kära i en miljö med fascinerande historia från filmens värld

Vi erbjuder en exklusiv miljö för ert bröllop upp till 40 personer

Vill ni ha dans efter middagen finns möjlighet att fortsätta i restaurangen beroende på antalet eller i vår festlokal mittemot mot lokalhyra per timme
Det mesta är möjligt för att fira er stora dag!

Bröllopspaket från 1975 kr/pers, för minst 20 personer, som inkluderar mat & dryck samt tillgång till restaurangen i 5 timmar, t.ex. kl.17.00-22.00. Lokalhyra tillkommer om man önskar ha vigsel hos oss, förlängd tid eller andra arrangemang

Vi skickar er gärna mera information om de olika bröllopspaketen vi erbjuder!

Bröllopsförfrågan

Hyr hela VILLAN 

Man får tillgång till hela 260 kvm;

 • En konferenslokal för 20 personer med ett kök intill samt ett grupprum
 • Ett styrelserum för 10 personer
 • Ett stort sällskapsrum med soffor, fotöljer samt ett konferenssbord för 12 personer
 • Loungekök med barmöbler
 • Fyra toaletter 
 • Gratis Wifi med hög hastighet
 • Full teknisk utrustning - projektor, clickshare, ljud, whiteboard, blädderblock
 • Städning

Mera information om respektive lokal längre ned 

Regissörsvillan Solna

Norrländska delikatesser

Vi har plockat ut några av de finaste råvarorna från små lokala producenter i Norrland, där hantverket likväl som kvaliten är av högsta vikt. Vi vill värna om produkter som kommer från skogen och sjöarna med typiska norrländska smaker. Och det är dessutom våra hemtrakter.

Vi vill ta en bit av Norrland till Solna!

 

Filmstaden Solna

Många av våra råvaror kommer från leverantörer i Norrland, med hög kvalitet och fina smaker. Eller råvaror som är i säsong som vi vill lyfta. Vi är alltid noga med att välja leverantörer och produkter som är snälla mot vårt klimat.

Restaurang i Filmstaden

Regissörsvillan serverar välsmakande mat efter säsong med en inspiration av det norrländska köket. Ett bra hantverk och kvalité på råvaror är av stor vikt för oss. Inte minst för miljön. Hos oss äter man en god middag i en unik filmhistorisk omgivning.

Vi väljer drycker med största omsorg som passar till måltiden och vår personal ser till att ni får en angenäm kväll. Restaurangen är mysig och ger en varm och välkomnande känsla, den som en gång var arbetsplatsen för regissörerna under Filmstadens storhetstid. Vår restaurang har plats för 36 personer.

Här finns plats för att äta en god middag, affärsmiddag med kollegor eller kunder eller fira en högtidsdag. Vill du gifta dig så passar Regissörsvillan perfekt med dess unika miljö.

Öppettider

Vår telefonbokning för konferens och restaurang är öppet helgfria vardagar kl. 09.00-16.00 med lunchstängt kl. 12-13.

Vi besvarar mail så snabbt vi kan helgfria vardagar mellan kl. 09.00-16.00, vi nås på; info@regissorsvillan.se
Övrig tid besvarar vi om möjlighet finns.

Dagkonferens:
Vi har en möteslokal som kan ta upp till 30 personer.
Tillgängligt 7 dagar i veckan året runt

Restaurang: 
Restaurangen kan abonneras vid förfrågan. Vänligen kontrakta oss för mer information.

Vår restaurang kan ta upp till 40 gäster.

Kontakta oss för mer information

Hitta hit

Restaurangen har adressen Ingmar Bergmans torg 1, skall man till konferensavdelningen finns den i huset mittemot, vilket är skyltat.

Med bil
Filmstadens adress är Råsundavägen 150, sväng in på Greta Garbos väg och in i Filmstaden så har du Ingmar Bergmans torg till vänster.
Parkering finns både inne i Filmstaden och utanför längs Råsundavägen, brukar inte vara svårt att få plats, betalas via app eller biljettautomat i närheten.

T-bana
Åk tunnelbanans blå linje mot Akalla och gå av på station Näckrosen, uppgång Filmstaden. Efter spärrarna tar du trappan till höger om kiosken, sedan har du ca 75 meter till Regissörsvillan.

Buss
Med buss 515 från Odenplan eller Sundbybergs station – gå av vid hållplats Näckrosen. Busshållplatsen ligger ca 75 meter från Regissörsvillan, strax utanför Filmstadens grindar.

Tvärbana och pendeltåg
Närmaste pendeltågstation och tvärbana är Solna, där du fortsätter med t-bana eller buss.

Fest på Regissörsvillan

Starta er fest med en välkomstskål tillsammans med snacks för att sedan fortsätta med en god middag i vår restaurang som tar upp till 40 personer vid normala förhållanden. Vår mysiga och personliga atmosfär gör att ni kan njuta av en trevlig kväll. Det ingår dukning med linnedukar, servetter samt blommor.

Exempel på festpaket
Välkomstdrink med snacks
3-rättersmiddag baserad på säsongens råvaror & kaffe
från 895 kr/person
Övrig dryck tillkommer

Vill ni fortsätta kvällen med musik och dans kan man fortsätta festen i våra lokaler i konferensdelen som kan hyras fram till kl.01.00.

Vi hyr ej ut enbart lokal och man får inte ta med egen mat och dryck.

Kontakta oss för offert!
 

Peter Eugen

Peter har snabbt blivit en populär kostnär med ett 50-tal utställningar runt om i Sverige och utomlands. Han kombinerar akvarellmålning med popkonsten och blandar sin konst på utställningar. 

Peters konst handlar i huvudsak om två viktiga punkter i inspiration, som alltid går i sär men samtidigt kompletterar varandra. Stad och landsbygd. Hans akvareller är eftertraktade och ger en underbar, dramatisk och vacker känsla av hans uppväxt i de norrländska landskapen.

Näckrosakvarellerna har blivit hans kännetecken och en central roll i hans skapande och målningarna är populära på de svenska auktionshusen, museér samt gallerier.

Miljöpolicy

För oss är det viktigt att ta ansvar för en hållbar miljö. Vi väljer i största utsträckning  lokala leverantörer som har en hållbarhetspolicy. Att transporterna är så korta som möjligt och råvaror som främst är ekologiska. Vilt är ett sådant exempel liksom ostar från norrländska gårdsmejerier.

Vi källsorterar och använder inte platsförpackningar utan serverar exempelvis kolsyrat vatten på glasflaska. Vårt hembakta fika serveras i mindre bitar för att minska svinnet.

 

Boka in middag med nära och kära

Samlas i en mysig miljö runt en middag där vi möblerar luftigt. Ät och drick gott tillsammans!

Är ni ett större sällskap kan ni ha restaurangen helt för er själva och där vi kan erbjuda en 3-rätters middag eller varför inte en avsmakningsmeny på säsongens råvaror? 

Middagsförfrågan

Boka Bergmans lounge

Nu står Bergmans lounge klar! En flexibel lounge som kan användas dagkonferensen och för avslutande mingel med tilltugg och dryck. Eller som ett kvällsarrangemang med kollegor eller vänner. Här får man vara helt avskilt och med gott om utrymme.

Ett stort sällskapsrum på 45 kvm med soffor, fotöljer & bord, ett stort bord samt kyl/bar. Full teknisk utrustning. Intill finns ett loungekök samt 2 toaletter. 

Passar sällskap 10-25 personer, beroende på syftet med dagen/kvällen.

Kontakta oss för prisinformation!

Kontakt

Priser

Konferenslokal 

Utrustad med takprojektor, whiteboard & blädderblock med pennor, kontorsmaterial, ljud & gratis WIFI. Borden dukas med block & pennor och i lokalen finns godis & mineralvatten. Vill man ha videoutrustning, mikrofon och andra tekniska hjälpmedel hyrs detta in mot kostnad och beställs i god tid.

Priser
Lokalhyra under vardagar kl. 08.30 - 17.00. Våra konferenspriser baseras på tillgång/efterfrågan och beroende på vilken veckodag samt månad.

Måltider heldag

 • Frukostfika med kaffe/te, smörgås, juice, smoothie, torkad frukt som serveras i köket intill.
 • Lunch med förrättssallad och serverad varmrätt, nybakat bröd, mineralvatten samt kaffe/te. Den serveras i restaurangen mittemot.
 • Eftermiddagsfika med kaffe/te serveras med hembakat kaffebröd, frukt samt uppfriskande dryck som serveras i köket intill.

 

Kontakta oss för offert
 
 

Trygga möten

Vi har goda rutiner kring hantering av Coronavirus och säkerställer alltid att mötet blir tryggt för gästerna med social distansering i form av möblering och måltider. 

Läs mera om våra rutiner

Våra konferenslokaler

Kontakta oss om hur vi tillsammans kan skapa ert arrangemang så ni får ut det bästa av dagen!

Förfrågan VILLAN

Aktiviteter

Ett urval av de aktiviteter vi kan erbjuda. Ett avbrott under dagen med en aktivitet ger ny energi.
Kontakta oss för fler förslag, vi kan ordna det mesta!

Vårt erbjudande

Servicen bestämmer Ni själva.
Hos oss får man frihet och flexibilitet att använda lokalerna i VILLAN som man önskar. Sedan lägger man till det man vill ha. 
Enkelt och smidigt.

Frånpriser för hela VILLAN
Dag kl. 08.00-18.00
16 000 kr
Dag + kväll kl. 18.00-22.00
+ 6 000 kr 
Enbart kvällsarrangemang     
från 7 000 kr
   
Måltider att lägga till
Frånpriser p/p;
Fika 95 kr                                           
Lunch 230 kr                                   
Middag 2-5 rätter fr 450 kr  
Andra tillägg som dryck & tilltugg, annat gott att äta eller aktivitet.
Priser exklusive moms

Passar grupper från 10 till runt 45 personer, allt beroende hur lokalerna skall nyttjas och val av måltider.   

Kontakta oss för offert

Restaurang Regissörsvillan

Vår restaurang står till förfogande när man vill äta något gott i denna fina byggnad som en gång var arbetsrum för regissörerna under Filmstadens era. Vårt kök är välrenommerad och uppskattad för både företagsmiddagen eller bröllopsfesten. Vi lagar allt från grunden, väljer klimatsmart mat, närproducerat och ekologiskt så långt det går. Restaurangen har plats för upp till 40 sittande gäster vid ordinarie dukning, färre vid social distanserad möblering.

Här serveras lunch & middag och plats finns för mingel och fest. Sommartid finns en trevlig uteservering på torget, perfekt början på kvällen med bubbel och tilltugg där.

Menyn sätter vi tillsammans!

 
Regissörsvillan

Lokaler som ingår

 
Fest på Regissörsvillan

Michael Shevarjov

Michael kom från Ryssland till Sverige 1989 och fick då möjlighet att att förverkliga sin dröm att avbilda den svenska skärgården.

Hans senaste kollektion "The Nordic Shade" speglar den nordiska naturen och han har under de senaste åren ställt ut på en rad gallerier i Stockholm. Tavlorna representerar platser som betytt mycket för honom och är omsorgsfullt namngivna för att återge både tavlans och naturens karaktär.