Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Restaurang i Filmstaden Solna

 
Affärslunch
Middag
Mingelkväll

Möteslokaler nära Stockholm

Regissörsvillan Konferens & Restaurang ligger i en lummig filmhistorisk miljö i Filmstaden i Solna, norr om Stockholm, knappa tio minuter från Stockholm City, nära till Arenastaden och Solna Business Park. Vår atmosfär präglas av Filmstaden och dess historia och våra möteslokaler är döpta efter kända personer som verkat här - Garbo, Bergman och Poppe.

Vi serverar goda måltider och levererar personlig service för att göra er dagkonferens både effektiv och trivsam, och inte minst finns avskildheten från stadens brus. Här ges möjlighet till inspirerande möten som ger resultat för er konferensdag.

Våra konferenslokaler är rymliga, full tekniskt utrustade med internet via fiber och flexibla för såväl ledningsgruppen som kickoffen. Lokalerna passar bra för utbildningar på flera dagar, halvdagskonferens eller kanske ett frukostmöte med din projektgrupp. Byt kontor för en dag, miljöombyte ger ny energi!

Självklart skräddarsyr vi din konferens utifrån dina behov. Vi kan även ordna aktiviteter som exempelvis guidat tur, föreläsning, matlagning, allt beroende på vad syftet är med ert möte. 

Boka din nästa konferens på Regissörsvillan.

Vi har blivit prisad för bästa dagkonferensanläggning i Stockholm 2018 av SSQ Award i gästbemötande och service!

Offertförfrågan
 

Filmstaden Solna,
Ingmar Bergmans torg 1 (karta)
169 40 SOLNA
Telefon: +46 8-444 66 60
info@regissorsvillan.se

Vi älskar fester på Regissörsvillan!

Det finns mycket som är värt att fira här i livet och Regissörsvillan erbjuder en härlig plats att fira, mysigt och avskilt och med en filmhistorisk miljö. Sommarfest med företaget, födelsedagar, högtidsdagar, jubileum, släktträffar, bröllop eller varför inte en god middag med bästa vännerna eller kollegorna. Här finns alla möjligheter att umgås och ha trevligt för en dag värt att minnas.

 

Konst och Filmstadens historia förenas nu med konstuställningar i vår unika miljö som fyller 100 år nästa år. Här har många kända profiler verkat. 

Vi vill skapa en arena för konstintresserade som ger inspiration och sprider glädje både för utställare och besökare. 

 

Prisbelönt dagkonferens i Stockholm 2018

Prisad för bästa dagkonferensanläggning i Stockholm 2018 och på 2:a plats i Sverige, i gästbemötande och service av SSQ Award, https://www.ssq-award.com

Restaurangen serverar välsmakande mat efter säsong och med inspiration av världens alla hörn för att ge en härlig smakupplevelse. Vi väljer drycker med största omsorg som passar till måltiden och vår personal ser till att ni får en angenäm kväll. Restaurangen är mysig och ger en varm och välkomnande känsla, den som en gång var arbetsplatsen för Ingemar Bergman under Filmstadens storhetstid. 

Vi har normalt öppet för affärslunch och affärsmiddag eller privata sällskap för minst 10 personer tisdag - lördag som förbokas.

Vår populära fredagsfeeling har premiär fredag 26 april, där vi serverar smårätter tex. karamelliserad lax eller en god ost, och såklart bra pris på kvällens vin/öl. 

Boka bord
 
 

Historien om Regissörsvillan

I gamla Regissörspaviljongen, som nu är vår restaurang, hade filmregissörerna sina arbetsrum, det fanns även möjlighet till enskilda repetitioner. I Laboratoriehuset, vår konferensavdelning, framkallades och kopierades all film man spelade in på 1900-talet. Byggnaden uppfördes brand- och explosionssäkert eftersom dåtidens filmmaterial var mycket brandfarligt och högexplosivt. Under en arbetsdag kunde man bearbeta ca 25 000 meter film och härifrån distribuerades all film till biografer runtom i Sverige. Hela området stod klart 1920 och sedan har många kända skådespelare spelat in film här, Greta Garbo slog igenom, likaså Ingrid Bergman och Ingmar Bergman hade många år sin arbetsplats i paviljongen. Bara för att nämna några.

Kontakta oss

Perfekt aktivitet att avsluta konferensen med eller varför inte starta med en vinsmakning innan middagen, en garanterad stämningshöjare. Kombinera med goda svenska ostar och charktallrik.

Utställning 18 - 19 maj

Vår premiärhelg bjuder på verk av kände konstnären Peter Eugen som kombinerar akvarellmålning med popkonsten och den ryske konstnären Michael Shevarjov som blivit uppmärksammad för sina avbilder av svensk skärgård.

 

Uställningen sker i konferenslokalerna vid Ingmar Bergmans torg 1.

Öppettider kl.12.00-17.00. Fri entre. 

Restaurangen har öppet för en god måltid eller ett glas vin.

 

 

Öppettider

Telefonbokning för konferens samt grupper i restaurangen har öppet vardagar kl. 09.00-16.00, nås på (+46) 08 – 444 66 60. Vi svarar alltid på info@regissorsvillan.se

Dagkonferens / arrangemang / event:
Tillgängligt måndag – söndag

Restaurang: Vi har öppet tisdag - lördag för grupper om minst 10 personer. 

Hitta hit

Med bil
Filmstadens adress är Råsundavägen 150, sväng in på Greta Garbos väg och in i Filmstaden så har du Ingmar Bergmans torg till vänster.
Parkering finns både inne i Filmstaden och utanför längs Råsundavägen, brukar inte vara svårt att få plats, biljettautomat i närheten.

T-bana
Åk tunnelbanans blå linje mot Akalla och gå av på station Näckrosen, uppgång Filmstaden. Efter spärrarna tar du trappan till höger om kiosken, sedan har du ca 75 m till Regissörsvillan

Buss
Med buss 515 från Odenplan eller Sundbybergs station – gå av vid hållplats Näckrosen. Busshållplatsen ligger ca 75 meter från Regissörsvillan, strax utanför Filmstadens grindar.

Tvärbana och pendeltåg
Närmaste pendeltågstation och tvärbana är Solna, där du fortsätter med t-bana eller buss.

 

Restaurangen serverar välsmakande mat och goda drycker. Maten beskriver vi som svensk crossover efter säsong med influens av världen. Vi lagar maten från grunden och allt serveras al'a minute. Allt bröd bakar vi själva och väljer ekologiska råvaror så långt som möjligt.

Miljön hos oss är öppen och välkomnande och vi är måna om att matupplevelsen blir till den allra bästa.

 

Sista minuten på konferenslokal - halva priset!

Prisförfrågan
 

Välkommen till bords

Stor vikt läggs vid måltiden för att ge dig en njutbar helhetsupplevelse serverat med personlig service i vår trivsamma restaurang, som rymmer upp till 45 gäster.
Det är en självklarhet för oss att använda lokala och ekologiska producenter. Här lagar vi allt från grunden och bakar vårt bröd själv. Vi serverar vår mat al'a minute för du skall få en utmärkt smakupplevelse, oavsett lunch eller middag.

Drycker väljer vi med största omsorg och genom våra dryckeslistor och vår kunniga personal avspeglar vi samma höga kvalitet du möter i köket. Vårt dryckesutbud är varierat, allt från ölproducenter i närområdet till ekologiska och biodynamiska viner. Kontakta oss gärna för aktuell vinlista.

Vår restaurang är välrenommerad och finns med i White Guide 2018.

Fest & kickoff

Starta er afton under kastanjen på vår härliga uteservering med ett glas bubbel och för att sedan fortsätta med en god middag i vår fina restaurang som tar upp till 45 personer. För större sällskap förvandlar vi istället möteslokalerna till en festplats där ni serveras god plockmat på buffé. Gästerna samlas på våra olika ytor och rum i det gamla filmlaboratoriet och här möblerar vi både med ståbord, sittplatser – lite blandat för bästa trivsel!

Mingel och middagspaket från 695 kr/pers. Kontakta oss för festmeny. Det är inte möjligt att ta med egen mat och dryck.

Givetvis kan vi ordna roliga aktiviteter och musik/DJ för att höja stämningen ytterligare.

Festförfrågan
 

Peter Eugen

Peter har snabbt blivit en populär kostnär med ett 50-tal utställningar runt om i Sverige och utomlands. Han kombinerar akvarellmålning med popkonsten och blandar sin konst på utställningar. 

Peters konst handlar i huvudsak om två viktiga punkter i inspiration, som alltid går i sär men samtidigt kompletterar varandra. Stad och landsbygd. Hans akvareller är eftertraktade och ger en underbar, dramatisk och vacker känsla av hans uppväxt i de norrländska landskapen.

Näckrosakvarellerna har blivit hans kännetecken och en central roll i hans skapande och målningarna är populära på de svenska auktionshusen, museér samt gallerier.

Våra konferensrum

 
 

Vinprovning i Vinoteket

Ett ställe att minglas, mötas och samtidigt prova viner som öppnar dörrar för nya smakupplevelser. Vi har sommelierer som älskar att dela med sig av sin kunskap. Prova viner från ett land, en region eller från en viss druva. Finns oändligt mycket att upptäcka!

Vi erbjuder öppna vinprovningar samt bokade provningar för grupper upp till 12 personer.

Skicka en offertförfrågan

Priser

Konferenslokal

Utrustad med takprojektor, TV i Poppe, whiteboard, blädderblock, ljud & gratis WIFI. Borden dukas med block, pennor, godis och mineralvatten.

Lokalhyra kl.08.00 - 17.00. Tillgång till lokalen före kl. 07.30 eller efter kl. 17.30 debiteras 600 kr för påbörjad timme.

Pris heldag från 4 200 kr.

Måltider

Heldag från 475 kr/person

 • Frukostfika med kaffe/te, juicer, torkad frukt, nötter samt smörgås.
 • Lunch med förrättssallad och serverad varmrätt, nybakat bröd, mineralvatten samt kaffe/te
 • Eftermiddagsfika med kaffe/te serveras med hembakat kaffebröd, något salt tilltugg samt uppfriskande dryck.
 • Pauskaffe & kaka samt frukt finns tillgängligt hela dagen. 
Halvdag från 325 kr/person
 • Frukostfika med kaffe/te, juicer, torkad frukt, nötter samt smörgås. eller  
 • Eftermiddagsfika med kaffe/te serveras med hembakat kaffebröd, något salt tilltugg samt uppfriskande dryck.
 • Lunch med förrättssallad och serverad varmrätt, nybakat bröd, mineralvatten samt kaffe/te.
 • Pauskaffe & kakor samt frukt finns tillgängligt hela dagen.

Priser exkl.moms

Kontakta oss för offert
 

Affärslunch

Affärsluncher på Regissörsvillan. Perfekt plats att ta med sina kunder eller kollegor på för att avnjuta en lunch i en lugn och avskild miljö! Vi serverar vällagad mat med spännande smaker, självklart bordsservering.

Förrätt, varmrätt, dryck samt kaffe och sötsak för 295 kr/person. Serveras tisdag – fredag, enbart bordsbokning senast 2 vardagar innan.

Boka bord

Ljuvligt bröllop i romantisk omgivning

Med en romantisk atmosfär, nära innerstaden men ändå lantligt och lugnt, står Regissörsvillan och väntar på ert bröllop. Varför inte vigas under Kastanjeträdet och utbringa brudskålen på vårt lilla torg? Under bröllopsmiddagen kan ni koppla bort all planering och njuta av er stora dag i gott sällskap med era nära och kära i en miljö med lång och fascinerande historia från filmens värld. Vår restaurang rymmer ca 45 personer. Vill ni ha dans efter middagen ordnar vi det i våra lokaler som är mitt emot.

Bröllopspaket från 1595 kr/pers om minst 25 personer.

Kontakta oss för mer information

RV- Historien bakom nya logotypen

Allt började med första tankarna om Operakällaren på landet. Det var känslan efter första middagen på Regissörsvillan när vi funderade på att köpa RV. Vi kände att här fanns det något riktigt bra och anknytning till dess filmhistoriska miljö, men även att det var saker som vi kände behövde förändras.

Logotypen var en av dessa saker.

Läs mera här.. RV- the story behind the logotype

Vinprovningar

Här presenteras ett urval av provningar vi kan erbjuda.
Varje provning tar ca en timme.

Affärsmiddag

Vi erbjuder en välkomponerad middagsmeny för 625 kr/person där man inleder med tilltugg för att sedan avnjuta 3 rätter baserad på säsongens råvaror. Samla kunder eller kollegor runt en mat- och dryckupplevelse i vår mysiga och avskilda miljö. 

Affärsmiddag kan bokas tisdag - lördag. Vi ser att ni är 10 personer eller fler.  

Aktuell Meny

Förfrågan

Aktiviteter

Ett urval av de aktiviteter vi kan erbjuda. Ett avbrott under dagen med en aktivitet ger ny energi.
Kontakta oss för fler förslag, vi kan ordna det mesta!

Fakta

 

 • 3 konferensrum i olika storlekar, den största tar 45 personer i biosittning
 • Restaurangen har plats för 40 personer
 • Uteservering på torget sommartid
 • Bra kommunikationer med tunnelbanestationen Näckrosen 100 meter ifrån. 10 minuter från Stockholm Central. Gott om parkering (avgiftsbelagd)
 • Handikappvänligt
 • Regissörsvillan är privatägd
 

Hyr Regissörsvillan

En mötesplats för speciella tillfällen! Vi erbjuder exklusiv ensamrätt till vår avskilda och fina anläggning med en restaurang och konferenslokaler för grupper på minimum 30 personer. En perfekt mötesplats för företagsevent, kickoff, fest eller middag. Festpaket från 695 kr/person

Gör en förfrågan
 

Varmt välkomna!

Boka bord