Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Restaurang i Filmstaden Solna

 
Affärslunch
Middag
Julmiddag
Mingelkväll

Möteslokaler nära Stockholm

Regissörsvillan Konferens & Restaurang ligger i en lummig filmhistorisk miljö i Filmstaden i Solna, norr om Stockholm, tio minuter från Stockholm City, nära till Arenastaden och Solna Business Park. Vår atmosfär präglas av Filmstaden och dess historia och våra möteslokaler är döpta efter kända personer som verkat här - Garbo, Bergman och Poppe.

Vi serverar frukost och lunch med fräscha råvaror med mycket grönt på tallriken samt eftermidagsfika med både hembakat och goda ostar. Viktigt att måltiderna ger energi och en bra matupplevelse. Dessutom levererar vi personlig service för att göra er dagkonferens både effektiv och trivsam, och inte minst finns avskildheten från stadens brus. Här ges möjlighet till inspirerande möten som ger resultat för er konferensdag.

Våra konferenslokaler är rymliga, full tekniskt utrustade med internet via fiber och flexibla för såväl ledningsgruppen som kickoffen. Lokalerna passar bra för utbildningar på flera dagar, halvdagskonferens eller kanske ett frukostmöte med din projektgrupp. Byt kontor för en dag, miljöombyte ger ny energi och ökad kreativitet.

Självklart skräddarsyr vi din konferens utifrån dina behov. Vi kan även ordna aktiviteter som exempelvis guidat tur, föreläsning, matlagning, allt beroende på vad syftet är med ert möte. Våra konferenspriser baseras på tillgång och efterfrågan och beroende på veckodag samt månad.

Boka din nästa konferens på Regissörsvillan!

Vi har blivit prisad för bästa dagkonferensanläggning i Stockholm 2018 av SSQ Award i gästbemötande och service!

Offertförfrågan

Restaurangen serverar välsmakande mat efter säsong och präglas av norrländska råvaror och smaker. Vi har små producenter där hantverket likväl som kvaliten är av högsta vikt.

Vi väljer drycker med största omsorg som passar till måltiden och vår personal ser till att ni får en angenäm kväll. Restaurangen är mysig och ger en varm och välkomnande känsla, den som en gång var arbetsplatsen för Ingemar Bergman under Filmstadens storhetstid. Vår restaurang har plats för 42 personer.

Vi har normalt öppet för affärslunch som kan bokas online samt middag för företag eller privata sällskap för minst 8 personer kvällstid tisdag - fredag, som förbokas. Lördagar erbjuds en norrländsk smakupplevelse på 7 rätter som kan bokas online.

Kontakta oss gärna för mera information.

Förfrågan Middag

Filmstaden Solna,
Ingmar Bergmans torg 1 (karta)
169 40 SOLNA
Telefon: +46 8-444 66 60
info@regissorsvillan.se

Vi älskar fester på Regissörsvillan!

Det finns mycket som är värt att fira här i livet och Regissörsvillan erbjuder en härlig plats att fira, mysigt och avskilt och med en filmhistorisk miljö. Sommarfest med företaget, födelsedagar, högtidsdagar, jubileum, släktträffar, bröllop eller varför inte en god middag med bästa vännerna eller kollegorna. Här finns alla möjligheter att umgås och ha trevligt för en dag värt att minnas.

 

Konst och Filmstadens historia förenas nu med konstutställningar i vår unika miljö, som fyller 100 år nästa år. Här har många kända profiler verkat under årens lopp. 

Vi vill skapa en arena för konstintresserade som ger inspiration och sprider glädje både för utställare och besökare. Konstutställningar hos oss kommer att återkomma ett antal gånger under året.

Boka din lokal direkt

Behöver du en lokal för ditt möte, en förmiddag eller för hela dagen. Vi erbjuder även måltider så konferensdagen blir komplett.

Boka Styrelselokalen Poppe online 10,11 & 14 oktober för endast 2 700 kr, heldag. 

Boka lokal online

Middag

Vi erbjuder en välkomponerad middagsmeny på 3 rätter för 645 kr/person.

Samla kunder eller kollegor runt en mat- och dryckupplevelse i vår mysiga och avskilda miljö, starta gärna kvällen med en fördrink på vår uteservering. Är ni fler än 25 personer få ni ha restaurangen helt för er själva!

Middag kan bokas tisdag - fredag. Vi ser att ni är 8 personer eller fler.  

En meny som präglas av norrländska delikatesser och säsongens råvaror. Från 1 december kan julmiddag bokas istället.

Meny
 
 

Historien om Regissörsvillan

I gamla Regissörspaviljongen, som nu är vår restaurang, hade filmregissörerna sina arbetsrum, det fanns även möjlighet till enskilda repetitioner. I Laboratoriehuset, vår konferensavdelning, framkallades och kopierades all film man spelade in på 1900-talet. Byggnaden uppfördes brand- och explosionssäkert eftersom dåtidens filmmaterial var mycket brandfarligt och högexplosivt. Under en arbetsdag kunde man bearbeta ca 25 000 meter film och härifrån distribuerades all film till biografer runtom i Sverige. Hela området stod klart 1920 och sedan har många kända skådespelare spelat in film här, Greta Garbo slog igenom, likaså Ingrid Bergman och Ingmar Bergman hade många år sin arbetsplats i paviljongen. Bara för att nämna några.

Kontakta oss

Perfekt aktivitet att avsluta konferensen med eller varför inte starta med en vinsmakning innan middagen, en garanterad stämningshöjare. Kombinera med goda svenska ostar och charktallrik.

Utställning 18 - 19 maj

Vår premiärhelg bjuder på verk av kände konstnären Peter Eugen som kombinerar akvarellmålning med popkonsten och den ryske konstnären Michael Shevarjov som blivit uppmärksammad för sina avbilder av svensk skärgård.

Vernissage lördag 18 maj kl 12.00-17.00 med konstnären Michael Shevarjov på plats. Vi bjuder på bubbel och snacks.

Uställningen sker i konferenslokalerna vid Ingmar Bergmans torg 1. Öppet lördag och söndag kl.12.00-17.00. 

Restaurangen har även öppet för en bit mat på lördagen.

VÄLKOMNA!

 

Norrländska delikatesser

Vi har plockat ut några av de finaste råvarorna från små lokala producenter i Norrland, där hantverket likväl som kvaliten är av högsta vikt. Vi vill värna om produkter som kommer från skogen och sjöarna med typiska norrländska smaker. Och det är dessutom våra hemtrakter.

Vi vill ta en bit av Norrland till Solna!

Affärslunch

Affärsluncher på Regissörsvillan. Perfekt plats att ta med sina kunder, kollegor eller vänner på för att avnjuta en lunch i en lugn och avskild miljö! Vi serverar vällagad mat med spännande smaker, självklart bordsservering.

Förrätt, varmrätt, dryck samt kaffe och sötsak för 295 kr/person. Serveras tisdag – fredag, enbart bordsbokning senast 2 vardagar innan.

Boka bord

Öppettider

Telefonbokning för konferens samt grupper i restaurangen har öppet vardagar kl. 09.00-16.00, nås på (+46) 08 – 444 66 60. Vi svarar snabbt på info@regissorsvillan.se

Dagkonferens / arrangemang / event:
Tillgängligt måndag – söndag

Restaurang: Affärslunch öppet för bokning tisdag - fredag kl. 11.30-13.00. Middag tisdag - fredag öppet för sällskap om minst 8 personer. Lördagar öppet med Norrlandsinspirerad meny.

 

 

Hitta hit

Med bil
Filmstadens adress är Råsundavägen 150, sväng in på Greta Garbos väg och in i Filmstaden så har du Ingmar Bergmans torg till vänster.
Parkering finns både inne i Filmstaden och utanför längs Råsundavägen, brukar inte vara svårt att få plats, biljettautomat i närheten.

T-bana
Åk tunnelbanans blå linje mot Akalla och gå av på station Näckrosen, uppgång Filmstaden. Efter spärrarna tar du trappan till höger om kiosken, sedan har du ca 75 m till Regissörsvillan

Buss
Med buss 515 från Odenplan eller Sundbybergs station – gå av vid hållplats Näckrosen. Busshållplatsen ligger ca 75 meter från Regissörsvillan, strax utanför Filmstadens grindar.

Tvärbana och pendeltåg
Närmaste pendeltågstation och tvärbana är Solna, där du fortsätter med t-bana eller buss.

 

Restaurangen serverar välsmakande mat som präglas av norrländska råvaror och säsongens smaker med väl utvalda drycker. Vi lagar maten från grunden och allt serveras al'a minute. Allt bröd bakar vi själva och väljer ekologiska råvaror så långt som möjligt.

Miljön hos oss är öppen och välkomnande och vi är måna om att matupplevelsen blir till den allra bästa.

 
Regissörsvillan Solna

Öppet på fredagar

Delin i vår restaurang har öppet på fredagar kl 15 - 19. Önskar du handla annan tid, kontakta oss, vi finns oftast på plats dagtid under veckodagarna.
 
Kontakt

Våra konferenslokaler

Norrlandsinspirerad meny- premiär 5 oktober

Regissörsvillan tar nu en bit norrländsk matkultur till Solna! Avnjut en trevlig middag på lördagar med en garanterad smakupplevelse.

Middagen består av sju serveringar baserat på Norrlands fina smaker som tolkas på vårt vis. Råvarorna lagas med ett gediget hantverk av kockarna och varierar efter säsong och tillgång. Vi vill överraska därför lämnas inte menyn ut innan, en helt vegetarisk meny kan inte erbjudas.

895 kr/person, passande dryckespaket för 675 kr. Som gäst är man välkommen till bords klockan 18.30.

Varmt välkomna till en härlig lördagskväll!

Boka bord lördagar

Fest & kickoff

Starta er afton en välkomstskål tillsammans med våra goda popcorn. För att sedan fortsätta med en god middag i vår fina restaurang som tar upp till 42 personer. Vår mysiga och personliga atmosfär gör att ni kan njuta av en trevlig kväll.

För större sällskap förvandlar vi istället möteslokalerna till en festarena där ni serveras god plockmat. Givetvis kan vi ordna roliga aktiviteter och musik/DJ för att höja stämningen ytterligare.

Festpaket 825 kr/person inkl. moms

 • Välkomstskål, 3-rättersmeny samt kaffe. Priset avser fest för minst 25 personer.

Vill ni fortsätta kvällen med musik och dans så ordnar vi det antingen i restaurangen, för 25 personer, är ni fler kan man fortsätta festen i våra lokaler i konferensdelen.

Festförfrågan
 
 

Fredagar på Villan

På fredagar har vi öppet till kl 19.00 så du i lugn och ro hinner plocka ihop dina favoriter. Och för att även stanna för något gott i glaset och på en bit mat. En perfekt start på helgen!

Följ oss på Facebook, där finns våra evenemang.
Evenemang
 

Prisbelönt dagkonferens i Stockholm 2018

Prisad för bästa dagkonferensanläggning i Stockholm 2018 och på 2:a plats i Sverige, i gästbemötande och service av SSQ Award, https://www.ssq-award.com

 
 

Vinprovning i Vinoteket

Ett ställe att minglas, mötas och samtidigt prova viner som öppnar dörrar för nya smakupplevelser. Vi har sommelierer som älskar att dela med sig av sin kunskap. Prova viner från ett land, en region eller från en viss druva. Finns oändligt mycket att upptäcka!

Vi erbjuder öppna vinprovningar samt bokade provningar för grupper upp till 12 personer.

Skicka en offertförfrågan

Peter Eugen

Peter har snabbt blivit en populär kostnär med ett 50-tal utställningar runt om i Sverige och utomlands. Han kombinerar akvarellmålning med popkonsten och blandar sin konst på utställningar. 

Peters konst handlar i huvudsak om två viktiga punkter i inspiration, som alltid går i sär men samtidigt kompletterar varandra. Stad och landsbygd. Hans akvareller är eftertraktade och ger en underbar, dramatisk och vacker känsla av hans uppväxt i de norrländska landskapen.

Näckrosakvarellerna har blivit hans kännetecken och en central roll i hans skapande och målningarna är populära på de svenska auktionshusen, museér samt gallerier.

Sortiment

Vi kommer att erbjuda fina ostar från Svedjans mejeri från Kåge i Västerbotten.

God chark som Stöcksjösalami, lufttorkad fläskkarré eller rensalami från Hansens charkuteri i Umeå, passar bra på charkbrickan.

Hjortronmarmelad eller havtornsmarmelad från Alterheden, Piteå sätter guldkant till osten

Vårt populära hembakade filmjölksbröd och fröknäcke finns att köpa.

Ett urval av fina Norrländska råvaror till ost & charkbricka eller som ett tillbehör till middagen. Vi hjälper dig gärna att välja ut dina favoriter.

Sortimentet kommer att variera beroende på årstid och tillgång. 

 

Priser

Konferenslokal

Utrustad med takprojektor, TV i Poppe, whiteboard, blädderblock, ljud & gratis WIFI. Borden dukas med block, pennor, godis och mineralvatten.

Lokalhyra kl.08.00 - 17.00. Tillgång till lokalen före kl. 07.30 eller efter kl. 17.30 debiteras 600 kr för påbörjad timme.

Lokalhyra från 4 200 kr. Våra konferenspriser baseras på tillgång och efterfrågan och beroende på vilken veckodag samt månad.

Måltider

Heldag från 475 kr/person

 • Frukostfika med kaffe/te, juicer, torkad frukt samt smörgås.
 • Lunch med förrättssallad och serverad varmrätt, nybakat bröd, mineralvatten samt kaffe/te.
 • Eftermiddagsfika med kaffe/te serveras med hembakat kaffebröd, något salt tilltugg samt uppfriskande dryck.
 • Pauskaffe & kaka samt frukt finns tillgängligt hela dagen. 
Halvdag från 325 kr/person
 • Frukostfika med kaffe/te, juicer, torkad frukt samt smörgås. eller  
 • Eftermiddagsfika med kaffe/te serveras med hembakat kaffebröd, något salt tilltugg samt uppfriskande dryck.
 • Lunch med förrättssallad och serverad varmrätt, nybakat bröd, mineralvatten samt kaffe/te.
 • Pauskaffe & kakor samt frukt finns tillgängligt hela dagen.

Priser exkl.moms

Kontakta oss för offert
 

Ljuvligt bröllop i romantisk omgivning

Med en romantisk atmosfär, nära innerstaden men ändå lantligt och lugnt, står Regissörsvillan och väntar på ert bröllop. Varför inte vigas under Kastanjeträdet och utbringa brudskålen på vårt lilla torg? Under bröllopsmiddagen kan ni koppla bort all planering och njuta av er stora dag i gott sällskap med era nära och kära i en miljö med lång och fascinerande historia från filmens värld. Vår restaurang rymmer 42 personer. Vill ni ha dans efter middagen ordnar vi det i våra lokaler som är mitt emot.

Bröllopspaket från 1635 kr/pers, för minst 25 personer. Lokalhyra tillkommer om man önskar vigsel hos oss.

Kontakta oss för mer information

RV- Historien bakom nya logotypen

Allt började med första tankarna om Operakällaren på landet. Det var känslan efter första middagen på Regissörsvillan när vi funderade på att köpa RV. Vi kände att här fanns det något riktigt bra och anknytning till dess filmhistoriska miljö, men även att det var saker som vi kände behövde förändras.

Logotypen var en av dessa saker.

Läs mera här.. RV- the story behind the logotype

Vinprovningar

Här presenteras ett urval av provningar vi kan erbjuda.
Varje provning tar ca en timme.

Välkommen till bords

Stor vikt läggs vid måltiden för att ge dig en njutbar helhetsupplevelse serverat med personlig service i vår trivsamma restaurang, som rymmer upp till 42 gäster.
Det är en självklarhet för oss att använda lokala och ekologiska producenter. Här lagar vi allt från grunden och bakar vårt bröd själv. Vi serverar vår mat al'a minute för du skall få en utmärkt smakupplevelse, oavsett lunch eller middag.

Drycker väljer vi med största omsorg och genom våra dryckeslistor och vår kunniga personal avspeglar vi samma höga kvalitet du möter i köket. Vårt dryckesutbud är varierat, allt från ölproducenter i närområdet till ekologiska och viner. Kontakta oss gärna för aktuell vinlista.

Restaurang Regissörsvillan

Aktiviteter

Ett urval av de aktiviteter vi kan erbjuda. Ett avbrott under dagen med en aktivitet ger ny energi.
Kontakta oss för fler förslag, vi kan ordna det mesta!

Fakta

 

 • 3 konferensrum i olika storlekar, den största tar 45 personer i biosittning
 • Restaurangen har plats för 42 personer
 • Uteservering på torget sommartid
 • Bra kommunikationer med tunnelbanestationen Näckrosen 100 meter ifrån. 10 minuter från Stockholm Central. Gott om parkering (avgiftsbelagd)
 • Handikappvänligt
 • Regissörsvillan är privatägd
Mingel & fest
 
Regissörsvillan

Hyr Regissörsvillan

En mötesplats för speciella tillfällen! Vi erbjuder exklusiv ensamrätt till vår avskilda och fina anläggning med en restaurang och konferenslokaler för grupper på minimum 25 personer. En perfekt mötesplats för företagsevent, kickoff, fest eller middag. Festpaket från 825 kr/person

Gör en förfrågan
 

Varmt välkomna!

Boka bord
 
Fest på Regissörsvillan

Michael Shevarjov

Michael kom från Ryssland till Sverige 1989 och fick då möjlighet att att förverkliga sin dröm att avbilda den svenska skärgården.

Hans senaste kollektion "The Nordic Shade" speglar den nordiska naturen och han har under de senaste åren ställt ut på en rad gallerier i Stockholm. Tavlorna representerar platser som betytt mycket för honom och är omsorgsfullt namngivna för att återge både tavlans och naturens karaktär.