Filmstaden Solna, Ingmar Bergmans torg 1

Användarvillkor

 
Aktuellt
Användarvillkor
Rutiner för Corona

Användarvillkor & integritetspolicy

  1. INLEDNING

1.1 Regissörsvillan AB, organisationsnummer 556930-9841 (nedan kallat ”Regissörsvillan”) är personuppgiftsansvarig och behandlar personuppgifter avseende fysiska personer som via digitala kanaler (t ex hemsida, sociala medier och e-post) kommunicerar och delar personliga uppgifter med Regissörsvillan.

1.2 Regissörsvillan behandlar personuppgifter korrekt och i enlighet med gällande lagstiftning och de regler som finns för dataskydd. Regissörsvillan är öppna med varför och på vilket sätt som Regissörsvillan behandlar personuppgifter och lämnar därför i denna policy utförlig information hanteringen av sådana uppgifter. Regissörsvillan säljer aldrig dina personuppgifter till tredje part.

  1. PERSONUPPGIFTER SOM BEHANDLAS

2.1 Personuppgifter som kan komma att behandlas i samband med att användaren exempelvis kontaktar företaget, anmäler sig till ett evenemang, prenumererar på ett nyhetsbrev eller på annat sätt kommunicerar med Regissörsvillan via hemsida eller epost utgörs exempelvis av:

  • namn
  • adress
  • e-postadress
  • IP-adress
  • telefonnummer
  • Identifikationsnummer (person- eller organisationsnummer)
  • ID-handling
  • betalningsuppgifter
  • kontaktuppgifter av olika slag
  1. VAD PERSONUPPGIFTERNA ANVÄNDS TILL

Nedan redogörs för syftena med behandling av personuppgifter.

3.1 Regissörsvillan behandlar personuppgifter för att kunna tillhandahålla sina tjänster till kunder och leverantörer och för att kommunicera eller följa upp intresse från kund eller intressent som aktivt valt att kontakta företaget. Personuppgift såsom identifikationsnummer (person- eller organisationsnummer) och ID-handling behandlas enbart om så behövs för att administrera fakturering, kreditvärdighet och dylikt. Uppgifterna kommer ej att spridas vidare till tredje part eller användas i sådana syften som kunden ej tydligt valt och accepterat att ta del av (ex. direkt marknadsföring).

3.2 Baserat på samtycke från kund

Kommunikationen mellan besökaren på hemsidan och Regissörsvillan innehåller en samtyckesklausul där den Registrerade frivilligt kan lämna sitt samtycke till att Regissörsvillan behandlar den Registrerades personuppgifter för ändamål ovan angivna. Detta samtycke kan återkallas av den Registrerade.

  1. SÄKERHET

4.1 Regissörsvillan kommer att säkerställa att lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder vidtas för att skydda personuppgifter mot missbruk, förstörelse och förlust genom olyckshändelse eller otillbörligt utlämnande. Om Regissörsvillan anlitar en utomstående part för att förse Regissörsvillan med tjänster som innefattar behandling av personuppgifter kommer Regissörsvillan att säkerställa att sådana partners tillämpar lämpliga säkerhetsåtgärder och endast behandlar personuppgifter på det sätt som Regissörsvillan har godkänt.

4.2 Vid överföring av information via internet kan säkerheten aldrig garanteras fullt ut. Även om Regissörsvillan implementerar säkerhetsåtgärder för att skydda personuppgifter (exempelvis kryptering) kan Regissörsvillan inte garantera fullständig säkerhet för information som den Registrerade överför till Regissörsvillan webbplats. All överföring av uppgifter sker därför på den Registrerades egen risk. När Regissörsvillan har erhållit uppgifter kommer Regissörsvillan att tillämpa stränga rutiner och säkerhetsåtgärder för att förhindra obehörig åtkomst.

  1. INSAMLING AV PERSONUPPGIFTER GENOM KAKOR (COOKIES)

5.1 Regissörsvillan använder cookies på sin hemsida för att 1) kunna tillhandahålla funktionalitet,

2) analysera hur tjänster används och för att kunna ge användarna den bästa användarupplevelsen.

5.2 En cookie är en textfil som webbläsaren sparar i besökarens dator. Textfilen innehåller information som används t.ex. för att underlätta besökarens användning av hemsidan och för att spara inställningar till efterföljande besök.

Det finns två huvudtyper av cookies:

1) en permanent cookie som ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid

2) en sessionscookie som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när användarens stänger webbläsaren.

5.3 Permanenta cookies används bland annat för att lagra eventuella personliga inställningar hos användaren samt i syfte att anpassa information och marknadsföring. Sessionscookies används bland annat i syfte att kunna registrera statistik över användandet av hemsidan.

5.4 Om användare inte vill acceptera cookies kan dessa blockeras i inställningarna i webbläsare. Observera att om cookies inte inaktiverats utgår Regissörsvillan från att användningen av sådana accepteras.

  1. DEN REGISTRERADES RÄTTIGHETER

6.1 Rätt till registerutdrag, rättelse och invändning

6.1.1 Den Registrerade har rätt att kostnadsfritt begära registerutdrag angående den personuppgiftsbehandling som Regissörsvillan utför. Den Registrerade har även rätt att begära rättelse av felaktiga uppgifter samt invända mot behandling av personuppgifter som behandlas med stöd av berättigade intressen efter en intresseavvägning enligt artikel 6.1 (f) Dataskyddsförordningen.

 

6.1.2 Vid den Registrerades invändning mot behandling av personuppgifter för direkt marknadsföring kommer Regissörsvillan att upphöra med sådana behandling.

6.2 Gallring och rätt till radering

6.2.1 Den Registrerades uppgifter kommer inte att bevaras under längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen och Regissörsvillan kommer i övrigt att avidentifiera personuppgifter på sätt som följer av tillämplig lagstiftning.

6.2.2 Den Registrerade har också rätt att kräva radering av felaktiga uppgifter samt då behandling av personuppgifter inte längre är nödvändigt. Begäran om radering kan även göras för personuppgifter som behandlas för direkt marknadsföring.

6.3 Rätt till begränsning av personuppgiftsbehandling

6.3.1 Den Registrerade har rätt att begära begränsning av personuppgiftsbehandling i nedanstående fall.

  1. Om den Registrerade ifrågasätter riktigheten av personuppgifter.
  2. Om personuppgiftsbehandlingen är otillåten och den Registrerade väljer begränsning av personuppgifter istället för radering.
  3. Om personuppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de tidigare behandlats för, och då den Registrerade behöver dessa för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk.
  4. Om den Registrerade invänt mot behandling som stödjer sig på en intresseavvägning.

6.3.2 En begränsning av personuppgiftsbehandling innebär att personuppgifterna fortsätter att lagras men i övrigt inte behandlas vidare av Regissörsvillan utan den Registrerades samtycke.

6.4 Rätt till dataportabilitet

6.4.1 Den Registrerade har rätt till dataportabilitet vilket innebär att under vissa förutsättningar få ut och överföra sina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt och maskinläsbart format till en annan personuppgiftsansvarig.

6.5 Utövande av rättigheter

6.5.1 Om den Registrerade vill utnyttja någon eller flera av sina rättigheter enligt ovan kan den Registrerade rikta sådan begäran till Regissörsvillan. Kontaktuppgifter återfinns nedan under punkt 8.

6.5.2 Regissörsvillan kommer att behandla en begäran från den Registrerade skyndsamt. Om Regissörsvillan inte avser att bevilja en begäran helt eller delvis, kommer den Registrerade informeras om detta samt skälen till beslutet.

  1. BEHÖRIG MYNDIGHET

7.1 För det fall den Registrerade är missnöjd med Regissörsvillan behandling av personuppgifter eller beslut rörande en begäran i enlighet med ovan kan klagomål framföras till Datainspektionen eller annan tillämplig myndighet. Kontaktuppgifter till Datainspektionen kan erhållas genom dess hemsida, www.datainspektionen.se.

  1. KONTAKT

Vid frågor om denna integritetspolicy eller behandlingen av personuppgifter vänligen kontakta personuppgiftsombudet på Regissörsvillan:

Telefon: 08-444 66 60

E-post: info@regissorsvillan.se

Adress: Filmstaden Råsunda, Ingmar Bergmans torg 1